Pravidla, která byste měla vědět o používání vlasové masky

Vlasové masky jsou velmi oblíbeným kosmetickým produktem. Ale i jejich používání by se mělo řídit určitými pravidly.

Ještě než se vydáte do obchodu, co byste měla o maskách na vlasy vědět?

Měla byste ji používat 1x týdně

Ačkoli jste přesvědčena, že vaše vlasy žádnou extra péči nepotřebují, masky obsahují řadu živin, jež jim udělají dobře. Takže je dobré navyknout si používat masku na vlasy 1krát do týdne. Vzhledem k prostředí, v němž žijeme, vaše vlasy ocení nějakou tu péči navíc.

Ne všechny masky jsou stejné

Na trhu si můžete vybrat z nepřeberného množství typů a druhů masek na vlasy, a to nejen podle toho, zda máte vlasy suché, mastící se, roztřepené apod., ale i podle doporučené četnosti užívání (obden, 1x týdně...) nebo doby, po niž musíte nechat masku působit. Snažte se vybrat takovou, jež se (kromě typu vlasů) hodí i k vašemu životnímu stylu (opravdu budete mít dostatek času, abyste masku použila každý druhý den a nechala ji působit 20 minut?). I tak zvýšíte pravděpodobnost, že svým vlasům dopřejete pravidelnou péči.

Masky lze aplikovat i na suché vlasy

V rámci časové úspory můžete masku nanést na suché vlasy a teprve poté opláchnout. Můžete tak třeba využít pohodlnějšího rána – vstanete, nanesete masku, pak se v klidu nasnídáte a teprve poté skočíte do sprchy. Odpadne tak nepříjemné stékání masky z mokrých vlasů do misky s vločkami...

S maskou můžete i spát

Pokud máte opravdu poškozené vlasy nebo hodně suché, můžete si dopřát vlasový zábal s maskou přes noc. Nanesete, překryjete šátkem a po probuzení důkladně opláchnete.

Vlasy by po masce neměly být mastné

Pokud se stane, že po opláchnutí masky z vlasů bude vaše pokrývka hlavy mastná, pak vězte, že jste s největší pravděpodobností použila příliš hutnou masku pro typ svých vlasů. Nezbude vám nic jiného, než zkusit jiný druh, který bude lépe odpovídat potřebám vašich vlasů.

Můžete si ji vyrobit i sama

Existuje spousta receptů na domácí masky na vlasy. Takže pokud se chcete vyhnout jakýmkoli chemikáliím a ráda byste měla přehled o tom, co přesně na vlasy nanášíte, můžete některý z nich vyzkoušet. Fungují úplně stejně jako ty kupované a k jejich výrobě si vystačíte s málem!

Masku do vlasů rozčesejte

Abyste si mohla být jistá, že jste masku skutečně aplikovala po celé délce každého vlasu, pomozte si hřeben se širokými zuby. Po nanesení masky jím vlasy opatrně (pamatujte, že vlhké vlasy jsou velmi zranitelné!) pročesejte.

Nezapomínejte na konečky

Nejdůležitější je nanést vlasovou masku na konečky. Právě ony jsou velmi zatěžované a také nejvíce náchylné k poškození (třepení, lámání apod.). Takže se vždy ubezpečte, že jste masku nanesla i na ně.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:46
13 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:14
15 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:12

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat