Denní rutina pro vaši krásu: Jak dokonale ošetřit každou pleť?

Najít dokonalou sestavu pro ošetření pleti není snadný úkol. Na trhu je nepřeberné množství přípravků, které slibují zázraky. Jak ale samy víte, realita je většinou jiná. Proto jsme pro vás sestavili čtveřici léty osvědčených produktů, na které nedají dopustit ženy z celého světa. Jak dokonale vyčistit a ošetřit jakoukoli pleť?

CITLIVKA

Citlivou pleť se sklony k rudnutí uspokojíte jediným způsobem – produkty z lékárny! Zapomeňte na drogerie a pořiďte si micelární vodu Bioderma Sensibio, která perfektně vyčistí pleť, aniž by ji jakkoli podráždila. Lety ověřenou klasikou je krém Cétaphil, který je vhodný pro všechny typy pleti. Dvakrát do týdne přidejte výživnou masku a pleť zklidňujte termální vodou. Použít ji můžete i několikrát denně.

PŘÍLIŠ SUCHÁ

Vyzbrojte se odličovacím olejem, který vaši pleť nevysuší. Levnější variantou jsou české olejíčky Saloos. Super vychytávkou, kterou můžete ošetřovat pleť 2 až 3x týdně, je speciální roláda Lush. Kousíček sladké rolády rozdrobíte v ruce s kapkou vody a promasírujte obličej. Z výsledku budete nadšené. Pokud ještě použijete hydratační sprej, který dodá pleti vláhu, zapomenete, že nějakou suchou pleť máte. Z krémů doporučujeme růžový krém, který do nebe vychvalují i celebrity.

BEZPROBLÉMOVÁ

Na první pohled není co řešit. Pokud si však chcete bezchybnou pleť udržet, musíte jí dopřát odpovídající péči. Pro všechny typy pleti se hodí jemný čisticí gel Cétaphil (seženete v lékárně), tvář můžete dočistit vodou bez alkoholu. Hydrataci vám poskytne krém Moisture Surge, který uspokojí všechny druhy pleti včetně těch nejrozmazlenějších. Začínají se objevovat první vrásky? Na noc pod krém naneste opěvované sérum Advanced Night Repair.

SMÍŠENÁ

Lesklá t-zóna a často i sušší tváře. Smíšená pleť potřebuje šetrné čištění (vybírejte krémové přípravky nebo univerzální micelární vodu), dostatek vláhy i regulaci mazu. S posledně jmenovaným vám pomůže legendární tonikum Clarifying toner Dr. Hauschka. Tonikum jemně stříkněte na pleť a pokračujte krémem pro smíšenou pleť. Pro dny kosmetických katastrof zkuste stejnojmennou masku Lush.

NEUSTÁLE LESKLÁ

S mastnou pletí jsou největší potíže – na vině je ale často právě nesprávná péče. Nepoužívejte nic, co není označeno jako „oil-free“, zároveň se ale vyhýbejte příliš agresivním přípravkům s alkoholem. Pěnivé čisticí gely slibují čištění do hloubky, většinou si ale neporadí se zbytky make-upu. Nezapomeňte proto začít s přípravkem s nálepkou „make-up remover“ nebo odličovacími ubrousky. Až poté přistupte k čištění. I vy můžete použít micelární vodu.
S perfektně vycíděnou pletí zkuste speciální vodu s tea tree, která potlačí regulaci mazu. Zmatňující krém je samozřejmostí, musí ale zároveň hydratovat. Nezapomeňte, že nedostatek vláhy vede ke zvýšené produkci kožního mazu. Hydratační přípravky jsou vaši spojenci.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

16 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:38
6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat