Rady, jak si vybrat parfém. Teď už vedle nešlápnete

Toužíte po novém parfému, ale v záplavě vůní si nejste schopni vybrat? Máme pro vás několik tipů, jak při výběru parfémů nešlápnout vedle.

Neřiďte se pouze složením vůně

Každý parfém se skládá ze stovek ingrediencí, a ty společně určují jeho konečnou vůni. Takže přestože nejste například fanoušky bergamotu nebo růže, nezavrhujte parfém jen proto, že tuto složku obsahuje – možná vám v kombinaci s ostatními bude najednou vonět úžasně.

Očichejte parfém na sobě

Pokud vám voní parfém, který používá například vaše kolegyně, neznamená to, že se vám bude 100% líbit i na vás samotných. Konečný dojem z parfému na druhém člověku totiž formuje i to, zda například používá výrazně vonící sprchový gel nebo tělové mléko, zda oblečení pere v aviváži apod. Zkrátka to, co cítíte, nemusí být pouze samotný parfém, i když je jistě dominantní. Proto se vyplatí nejprve vybranou vůni otestovat na svém těle.

Zápěstí nemusejí být ideálním místem pro parfém

Většina z nás má tendenci aplikovat parfém na vnitřní stranu zápěstí. Ovšem pokud nosíte například hodinky či náramky, může se stát (kvůli kovovým částem), že jimi bude vůně ovlivněna. Namísto tohoto tradičního postupu proto raději nanášejte parfém na horní část paží (vůbec nevadí, že jej překryjete rukávem, i tak bude cítit) a vůně vydrží celý den.

Pozor na papírky

Pokud zkoušíte v obchodě parfém pomocí testovacích papírků, měli byste dodržet několik pravidel. Nikdy nečichejte k papírovému testeru okamžitě, nechte parfém zcela uschnout a teprve poté jej vyzkoušejte. Ideální je rovněž vrátit se k "papírovému testu" třeba o hodinu později, až se vůně opravdu rozvine. Dobrým tipem je schovat jej například do kabelky – když ji po nějaké době otevřete, měli byste cítit, jak se z ní vůně jemně line.

Nepřeceňte své smysly

Pokud svůj nos v obchodě zavalíte bezpočtem po sobě jdoucích zkoušených vůní, budou vám po chvíli všechny připadat prakticky stejné. Váš čich prostě „nebude stíhat“ a otupí. Mezi jednotlivým očicháváním se proto běžte na chvíli nadechnout čerstvého vzduchu, případně přivoňte například ke svému tričku, abyste daly svým čichovým receptorům na chvíli odpočinout. I tak ale nepočítejte s tím, že byste zvládli posoudit například 10 různých vůní.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
14 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat