Uberte své pleti několik let i bez drahé kosmetiky

Kvůli tomu, abychom vypadali o několik let mladší, nemusíme utrácet tisíce korun za drahé krémy a séra. Občas totiž stačí úplné maličkosti, jimiž naší pokožce dokážeme ubrat i několik let.

Jak tedy zpomalit stárnutí pleti a dopřát si mladistvý vzhled?

Spěte na zádech

Je to jednoduché – když spíte na zádech, váš obličej prakticky nepřijde do kontaktu s polštářem. Možná tomu nevěříte, ale i povlečení a tlak polštáře na pokožku může napomoci vzniku vrásek. Takže se snažte co nejvíce spát na zádech.

Nepřežeňte to s dietou

Být štíhlá a fit je v pořádku, ale pokud to přeženeme a budeme vyhublé, budeme působit jako vyschlé stařeny. Malou vrstvičku tuku pod kůží potřebujeme – pleť je díky ní vypjatá, neztrácí tvar a není takovou „kořistí“ pro vrásky.

Chraňte se před paprsky

UV záření přispívá významně ke stárnutí pokožky, tak na to myslete, až zase vyrazíte ven. Ochranné prostředky jsou prostě nutností (samozřejmě nejen kvůli vráskám, ale i snížení rizika vzniku rakoviny kůže).

Nepřeskakujte mezi produkty

Snažte se používat přípravky k péči o pleť nejen pravidelně, ale také delší dobu (tedy za předpokladu, že vám vyhovují). Pokud například od nového krému proti vráskám očekáváte, že za týden budete mít obličej vyhlazený jako ve dvaceti, čekáte spíše zázraky. Většina produktů musí působit o něco déle (až měsíc), než můžete jejich účinek skutečně posoudit.

Zaměřte se na obočí

Spousta žen si zbytečně přidává léta nevhodným tvarem obočí. Poraďte se proto s odborníky a nechejte si obočí upravit od profesionálů.

Nemračte se

Snažte se soustředit přes den na to, zda například zbytečně mimoděk nekrčíte čelo, nezvedáte obočí apod. I tím totiž přispíváte ke vzniku vrásek. Venku za jasného dne noste sluneční brýle, abyste nemusela mhouřit oči.

Spolehněte se na domácí zásoby

Jak jsme naznačili v úvodu, není nutné za produkty k péči o pleť utrácet polovinu výplaty. Existuje celá řada 100% přírodních výživných masek apod., jež si každý může vyrobit doma (většinou ze zásob, které má ve spíži). Bez chemie a za pár korun.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
87 Příspěvků
Poslední příspěvek 1.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat