Zmírněte následky spálení od slunce. Uleví vám škrob i čajové sáčky

Všichni víme, že bychom měli svou pokožku před slunečními paprsky pečlivě chránit. Jenže občas se stane, že prostě „ujedeme“ a najednou bojujeme s bolestivě spálenou kůží. Jak si pomoci?

Pokud zrovna nemáte po ruce speciální krém či emulzi, jež je na péči o spálenou pokožku určená, můžete si pomoci i poněkud netradičními prostředky. Tak například:

Mentolová pěna na holení

Bolestivou a pálící pokožku lze zklidnit pěnou na holení, jež obsahuje mentol. Jeho chladivý efekt oceníte víc než kdy jindy. Po chvíli ale pěnu pečlivě opláchněte vlažnou vodou, aby se pokožka příliš nevysušovala.

Krém s ibuprofenem

Pokud bojujete s bolestivostí spálenin, zkuste je zklidnit krémem či mastí s obsahem ibuprofenu. Jednak zmírní bolest a jednak zabrání případným zánětlivým procesům v kůži.

Škrob/pudr

Představa, že si máte na spálenou pokožku cokoli obléct, není nijak příjemná. Zmírnit tření spálenin a tkaniny můžete tím, že postiženou pokožku lehce zasypete tělovým pudrem (skvěle se hodí dětský) nebo v případě nouze kukuřičným či bramborovým škrobem.

Mléko

Namočte měkkou žínku ve studeném mléce a přiložte ji na 5 minut na spálenou kůži. Bílkoviny z mléka vytvoří na pokožce jemný film, který zmírní pálení a bolest.

Čajové sáčky

Pokud máte spálený obličej, přiložte na něj vychlazené, spařené sáčky s černým čajem.

Ovesné vločky

Až budete mít to nejhorší za sebou a spálená kůže se začne hojit a svědit, dopřejte si zklidňující ovesnou koupel (nasypte ovesné vločky do vany a nechejte působit). Antioxidanty obsažené v této obilovině pokožku zklidní.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat