Jen žiletka nestačí. Pro dokonale hladké nohy toho potřebujete víc

Holení nohou není právě nejzábavnější činnost na světě, ovšem v období, kdy nosíme krátké sukně, je věcí nezbytnou. Jak si bez větší námahy zajistit sametově hebkou pokožku bez chloupků?

Stačí dodržovat pár základních (a mnohdy přehlížených) pravidel.

Holení musí předcházet peeling

Jemný peeling odstraní z pokožky nečistoty a odumřelé kožní buňky, které by se mohly dostávat do žiletek, a oholení by nebylo tak kvalitní. Pozor ale, abyste nepoužívala příliš hrubé peelingové přípravky! Pokožku by mohly nepříjemně podráždit a efekt elegantních hladkých nohou by se vytratil...

Opravdu se vyplatí používat pěnu/gel na holení

Ano, v případech nouze sáhněte po sprchovém gelu, ale pro pravidelné holení nohou se ani on, ani nejrůznější mýdla opravdu nehodí. Speciální gely či pěny na holení totiž pokožku nejen hydratují (na rozdíl od mýdel a spol.), ale umožňují dokonalé klouzání žiletky, takže se chloupků zbavíte na delší dobu a bez drobných poranění.

Po holení pokožku nenamáhejte

Vyhýbejte se tření pokožky po holení (nesvědčí jí ani mytí žínkou či mycí houbičkou), zkrátka nohy pouze opláchněte vodou. A netlačte na ručník, až se budete po sprše utírat. Vyhnete se tak mechanickému poškození již tak lehce podrážděné pokožky (nemyslete si, že pro ni holení nepředstavuje zátěž – je jen na vás, jak ji zmírníte).

Nechávejte holení až na konec sprchování

Nezačínejte s holením nohou hned, co vstoupíte do sprchy. Teplá voda totiž chloupky změkčí, díky čemuž půjdou (v kombinaci s holicím gelem/pěnou) lépe oholit.

Vyberte vhodný pečující krém/mléko/emulzi

Nezapomínejte na péči o pokožku po holení – vyberte si přípravek, který nejlépe odpovídá vašemu typu pokožky. Pokud vás trápí zarůstání chloupků a tvorba nevzhledných pupínků po holení, určitě se vyplatí pořídit si krém/mléko, které dokáže bojovat právě s tímto nešvarem.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat