Lekce líčení: Jak na dokonalé linky?

Zapomeňte na metodu pokus – omyl a naučte se s námi nalíčit perfektní linky. Se kterým typem se vám bude začínat nejsnadněji? A které linky vám dopomůžou k tomu nejvýraznějšímu efektu?

Linky jsou na poli líčení naprostou klasiku, která sluší bez výjimky všem. Pokud je na vás černá příliš tvrdá, nic vám nebrání v tom, abyste ji vyměnily za hnědou nebo barevnou variantu. Pokud s linkami začínáte a nechce se vám do nich investovat, poradíme vám trik, jak je zvládnete nalíčit i pomocí stínů.

Měkká kajalová tužka

S klasickou tužkou má zkušenost většina z vás. S tužkou se ale nelíčí tak snadno, jak by se mohlo zdát a výsledek není dostatečně výrazný. Doporučili bychom ji proto především k dennímu líčení. A jak si celou práci ulehčit? Udělejte si nejprve tužkou několik záchytných bodů – teček na horním víčku – a ty pomalu propojte.

Tenké linky v peru a hroty

S tekutými linkami v peru dosáhnete výrazného efektu, linka přitom zůstane tenká a přirozená. Práce s perem je jen věcí cviku, začněte u vnitřního koutku oka a linii táhněte pomalu směrem ven. Snažte se, abyste zůstávaly co nejtěsněji u řas. Pokud bude linka tenká, můžete ji kdykoli obtáhnout. Pokuste se linku udělat na jeden zátah, jakmile ji budete tahat po částech jako klasickou tužku, výsledek bude kostrbatý.

Fixy

Silnější fixy jsou ideální pro výraznou a především širší linku, kterou unosíte v rámci večerního líčení. Manipulace s nimi není úplně snadná a není vhodná pro začátečníky, udělat linku rovnoměrně vyžaduje trénink. Začněte u stolu, kdy si před sebe opřete zrcátko tak, abyste měly obě ruce volné a loket malující ruky opřete. Zpočátku si můžete druhou rukou víčku malinko (!) natáhnout do strany.

Gelové linky v kelímku

Nejsnadnější varianta, která je dostatečně výrazná, ale působí přirozeněji než dramatická tekutá linka. Nezbytnou pomůckou je speciální zkosený štěteček. Linku si můžete nejprve opatrně načrtnout, opět zůstávejte co nejblíže linii řas. Poté můžete přidávat – linka by měla být tenká po délce víčka, nad vnějším koutkem ji můžete rozšířit a posléze dotáhnout ke vnějšímu koutku.

Stíny

Obdobně jako s gelovými linkami se dá pracovat i s obyčejnými stíny. Bez zkoseného štětečku se ale neobejdete ani tady. A jak na to? Štěteček musíte nejprve navlhčit, lehce otřít a až poté namočit do stínu. Pokud chcete, aby vám líčení vydrželo, namočte štěteček do báze, která se používá jako podklad pod oční stíny. Dále s ním pracujete jako s gelovou linkou. Výhodou je, že můžete použít i barevné stíny a nemusíte si zvlášť pořizovat barevné linky.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat