Tipy pro dokonalý make-up, který vydrží po celý den

Pokud se líčíte, jistě to znáte – zatímco ráno do práce vyrážíte v dokonalém make-upu, k večeru už jen bezmocně pozorujete, jak se pomalu a jistě „rozpadá“, případně se snažíte zachránit, co se dá.

Jak si zajistit, aby make-up na obličeji skutečně vydržel po celý den?

Hydratace je základ

Než si ráno nanesete make-up, měla by být vaše pleť ve skvělé „kondici“. Proto jí nezapomeňte dopřát pořádnou hydrataci v podobě krému/mléka/séra, které odpovídá typu vaší pleti. Vaše pokožka nebude mít přes den tendenci tolik se mastit nebo naopak vysoušet. A to je základ.

Nepodceňujte podkladovou bázi

Ano, podkladové báze pod make-up nejsou nejlevnější záležitostí, ale vyplatí se pořídit si je. Jednak zajistí delší životnost make-upu na vaší tváři, jednak představuje jakousi ochrannou bariéru mezi make-upem a vaší pletí. Pokud se přes den zpotíte nebo se vám začne pokožka mastit či vysychat, podkladová báze pomůže zmírnit projevy těchto reakcí. I podklad si vybírejte podle typu své pleti.

Korektor je třeba zafixovat

Jestliže používáte korektor (na nedokonalosti pleti nebo kruhy pod očima), nezapomeňte jej ihned po nanesení zafixovat, nejlépe transparentním pudrem. To mu i pod make-upem prodlouží životnost. Pokud byste tak neučinila, věřte, že bude korektor to první, co se vám z obličeje setře...

Podkladová fáze patří i na víčka...

Pod oční stíny byste měla rovněž použít speciální podkladovou bázi. Ano, je to další investice, ale vyplatí se. Oční stíny budou odolávat setření i „sesypávání se“ pod oko.

...a samozřejmě i na rty

Vaše rty si zaslouží stejnou péči jako vaše tvář či oři! Pokud tedy používáte rtěnku, měla byste mít v kosmetickém kufříku i podkladovou bázi na rty. Nejprve dopřejte rtíkům hydrataci – sáhněte po svém oblíbeném balzámu na rty, nechejte ho vstřebat a poté rty přetřete podkladovou bází k tomu určenou. Nejenže se vám rtěnka jen tak nesetře, ale zabráníte jí, aby se rozpila.

Poslední krok – fixace

Poté, co nanesete zbytek make-upu, obličej zafixujte transparentním pudrem. Ten by měl být posledním, co při líčení použijete. Poslední dobou stoupá obliba fixátorů make-upu ve spreji, tedy fixačních sprejů. I ty jsou rozhodně dobrou volbou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat