Zbavte se konečně kruhů pod očima. A bez drahé kosmetiky

Není na světě člověka, který by se alespoň občas po náročné noci neprobudil s nevzhlednými pytli pod očima. Ne každý z nás má doma kosmetické pomocníky, díky nimž by kruhy pod očima zmírnil nebo zamaskoval. Naštěstí máme kuchyňské zásoby!

Které pochutiny vám uleví od pytlů a kruhů pod očima?

Avokádo

Obsahuje spoustu živin, které pokožku rychle vzpruží (například kyselinu listovou, vitaminy B nebo E, draslík).

Můžete jednoduše přiložit plátek avokáda pod oči, případně si vyrobit „masku“ v podobě rozmačkaného avokáda (v přiměřeném množství) s několika kapkami mandlového/kokosového nebo olivového oleje. Nechejte chvíli působit a pak opláchněte.

Máta

Chladivá máta dokáže zvýšit průtok krve v kůži a zklidnit podráždění.

Rozmačkejte několik mátových lístků v hutnější pastu, aplikujte na kruhy pod očima a nechejte přibližně 10 minut působit. Poté jemně setřete navlhčeným vatovým tamponkem.

Okurka

Je tradiční zeleninou používanou pro krásnou pleť. A nezklame vás ani při boji s pytli pod očima – dokáže totiž zmírnit otoky a působí protizánětlivě. Kromě toho obsahuje spoustu antioxidantů, které pleť vyživí.

Jednoduše přiložte pod oči plátky okurky a nechejte působit 10 až 15 minut.

Brambory

Ač by to člověka na první pohled nenapadlo, brambory jsou plné živin a antioxidantů. A ty dělají naší pleti zkrátka dobře. Nejenže dokáží brambory pomoci od kruhů pod očima, zesvětlují pleť a bojují i proti vráskám.

Přiložte plátky brambor na kruhy pod očima, nechejte působit 10 až 15 minut a poté pokožku opláchněte vodou.

Čaj

Pokud si k snídani děláte černý nebo zelený čaj, získáte i skvělý prostředek proti pytlům pod očima. Čaj je přímo napěchovaný antioxidanty s protizánětlivým účinkem, navíc obsahuje kofein, který dokáže pokožku vypnout a omladit.

Použitý čajový sáček (respektive dva) zchlaďte v lednici a ještě chladný přiložte na kruhy pod očima. Po 15 minutách odstraňte.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
14 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat