Co opravdu zacelí roztřepené a poškozené vlasy?

To, co lidé většinou hledají v chemii, nabízí příroda už dávno. A mnohem šetrněji. Většina syntetických látek používaných ke zvlhčení vlasů a zacelení roztřepených konečků poškozuje zdraví či přírodu, protože jako látka syntetická má i vedlejší účinky. Ovšem tělní schránky korýšů obsahují polysacharid, který udržuje vlasy vlhké a zaceluje kořínky, aniž by měl pro zdraví člověka a přírody nežádoucí vedlejší účinky.

Touto látkou je polymer chitosan a jeho hydratační účinky ve sprchových gelech a šampónech ověřili velšští vědci.

„Chitosan známe už docela dlouhou dobu, ale my jsme vyvinuli metodu, jak mu modifikací ještě zlepšit vlastnosti. Schránky krevet by se normálně po konzumaci vyhodily, naším cílem je produkce ekologické osobní kosmetiky a domácích přípravků,“ uvedl profesor Pete Williams z Glyndwr University ve velšském Wrexhamu.

Chitosan je polymer získaný z chitinu. Ten je hlavní stavební bílkovinou schránek korýšů. A bohatým zdrojem jsou třeba schránky krevet, garnátů, langust a dalších korýšů, které s oblibou lidé konzumují.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat