TEST pilníků na nehty: Skleněný, papírový či kovový?

04.10.2010 | Krása a móda

Víte, jaký pilník si koupit? Kovový, papírový nebo skleněný? Vyzkoušeli jsme za vás výhody a nevýhody těchto pilníků.

Upravené ruce jsou pro ženu, ale nejen pro ni, vizitkou. Ať už chodíte pravidelně na manikúru nebo si nehty ošetřujete sama, pilník prostě musíte mít. Na trhu existují tři typy. Skleněný, papírový a kovový.

Všechny tři druhy za vás testovaly naše dvě čtenářky a módní redaktorka Beata. Nejprve si ale řekněme, jaké jsou mezi nimi rozdíly.

Kovový, safírový pilník

Ještě před nějakou dobou ani jiný nebyl, takže nikoho nenapadlo řešit, zda má nějaké výhody či nevýhody. Koupit jej můžete v mnoha velikostech, rovněž pilovací plocha existuje v mnoha variantách hrubosti. Kovový pilník si už kupujeme snad jen ze zvyku.

Výhody: Výhodou by se dala nazvat jeho životnost, kterou však zkracuje fakt, že se poměrně rychle ztupí.

Nevýhody: Nehty se při jeho používání třepí a lámou. Pilník se časem ztupí.

Skleněný pilník

Seženete jej v různých velikostech i barevných variantách, jednostranné či oboustranné.

Výhody: Lze je použít na umělé i přírodní nehty. Jsou hygienické, dají se bez problémů desinfikovat. Nehty se díky ošetřování skleněným pilníkem netřepí, nezatrhávají a jsou celkově hladší. Pilovací plocha se netupí ani neobrušuje.

Nevýhody: Je velmi křehký, není proto vhodný na cestování a pokud ho nosíte v kabelce, mějte jej v ochranném pouzdře.
 

Papírový pilník

Lze koupit od nejjemnějšího až po hrubý. Dají se použít na přírodní i umělé nehty. Profesionální manikérky používají většinou papírové pilníky. Bez problémů se dají desinfikovat. Jen je nesušte na topení či sluníčku. Mohl by se vám zkroutit.

Výhody: Nehty se po něm netřepí a nelámou.

Nevýhody: Poměrně rychle se opotřebuje. Záleží však na tom, jak kvalitní pilník si koupíte.

TIP Bety: Jak si udělat domácí manikúru si můžete přečíst v našem článku Vizitkou každé ženy jsou krásné a upravené nehty.

Test pilníků

Pilníky testovaly naše dvě čtenářky Alena F., Lázně Bělohrad, 23 let, na mateřské dovolené, Martina P., Strakonice, 20 let, studentka a naše módní redaktorka Beáta.

Všechny se ve svém hodnocení vyjadřovaly k těmto otázkám:
Jaká byla intenzita pilování?
Měla jste od pilníku poničená bříška prstů či kůžičku okolo nehtů?
Jak byste zhodnotila intenzitu pilování u jednotlivých pilníků?
Jak byste zhodnotila komfort po pilování u jednotlivých pilníků?
Jak odhadujete životnost pilníku?
Odpovídá cena s ohledem na hodnocení v jiných kategoriích?

Nakonec zhodnotily pilník známkami 1-5, jako ve škole.
TIP BETY: Chcete se spolu s námi zapojit do dalšího testování? Ozvěte se nám na redakční e-mail: redakce@bety.cz.

Kovový pilník

Cena: 34,50 Kč.
Martina P: U kovového pilníku byla intenzita pilování malá, nehty se mi třepily a při pilování jsem pociťovala nepříjemné drhnutí. Komfort pilování byl dobrý, fajn je pouzdro na kovovou část, dobré je držení, na konci plastového držadla je šikovně provedeno zúžení na zatlačování kůžičky u lůžka nehtu. Co se týká životnosti, u kovového pilníku může prasknout držadlo. Cenu hodnotím jako odpovídající.
Hodnocení: 3

Alena F.: Docela mile mě překvapil, měla jsem obavu, že bude drsný a hrubý, ale piluje se s ním docela dobře, jen myslím nebude nejlepší na třepivé nehty, mám nehty slabé a při pilování se mi jakoby rozdvojovaly. Nevím, možná je to špatnou technikou, či že jsem zvyklá na jiný. Každopádně trvanlivost odhaduji ze všech pilníků nejdéle. Nevýhoda podle mě je, že je špičatý a nemá obal, což je nevhodné např. do kabelky.
Hodnocení dávám 2.

Naše módní redaktorka Beáta: Kovový pilník jsem nikdy nepoužívala a po testu vím jistě, že používat nebudu. Pilování bylo nejen nepříjemné, ale rovněž nehty byly po jeho zásahu velmi nehezky roztřepené a ostré. Intenzita je vcelku dobrá, ale nehty bylo potřeba doupravit. Životnost neodhaduji na moc dlouhou, protože se určitě rychle ztupí.
Celková známka: 3

Papírový pilník

Cena: 39,90 Kč.

Martina P: U papírového pilníku byla intenziva pilování lepší, stejně tak bylo méně intenzivní drhnutí. Pouze papírový pilník se nepříjemně otírá o bříška prstů. Papírový pilník je velký, široký a nepraktický do kabelky. Co se týká životnosti, papírový pilník "odejde" jako první. Cena by mohla být nižší.
Hodnocení: 2

Alena F.: Popravdě, jelikož tyto pilníky používám, jsem s ním nadmíru spokojená, životnost je sice menší, ale za to vysoký komfort. Nikdy se mi nestalo, že by se mi poničila bříška či kůžička prstů. Piluje velmi dobře, Nehty se mi po něm neroztřepují, díky oblému tvaru se dostanu, kam potřebuji. Cena není nijak vysoká, a proto se vyplatí pilník obměňovat cca po 2 až 3 měsících.
Hodnotím 1

Naše módní redaktorka Beáta: Papírový pilník je pro mě poměrně nepraktický. Je velký a tlustý a při pilování nepříjemně brousí bříška prstů. Myslím, že jeho životnost bude velmi krátká. Pilováním se dost poškodil, proto by mohla být jeho cena nižší.
Hodnocení: 2

Skleněný pilník

Cena: 89,90 Kč.

Martina P: U skleněného pilníku je intenzita pilování velká, jemné je i jeho opracování nehtů. Je příjemný do ruky, má jemné opracování. Myslím, že jeho cena odpovídá.
Hodnocení: 1


Alena F.: Pilování s ním je moc příjemné, piloval jen tu část, jakou jsem potřebovala, nezatřepává nehty, je velmi jemný, neničí kůžičku ani lůžka, kvalitou bych hodnotila za 1. Bohužel nevýhoda je, že se snadno rozbije, což znamená krátkou životnost. V tomto případě mi přijde cena dosti vysoká.
Proto celkově hodnotím za 2.



Naše módní redaktorka Beáta: Pamatuji si, jak jsem si sehnala svůj první skleněný pilník a byla to láska na celý život. Od té doby už mám několikátý. Jeho životnost je poměrně malá. I když záleží na tom, jak moc jste na něj opatrná. Já jej nosím v kabelce a ta mi občas upadne. Intenzita pilování je u něj velká, takže nehty jsou upravené raz dva. A nejsou po jeho zásahu nepříjemně ostré. Cena, myslím, by mohla být nižší.
Hodnocení: 1






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Čočková polévka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

197 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:13
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:58

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat