Trápí vás kruhy pod očima? Poradíme vám, co s nimi

Šedomodré zabarvení a váčky pod očima. Některým ženám se objeví jen po pořádném flámu, jiným stačí jen jedno brzké vstávání. Příčin je však více, stejně tak i rad, jak se jich zbavit.

Jak vlastně vznikají?

V drobných propletencích žilek pod očima vázne po únavě průtok krve. Ta se v nich hromadí, prosvítá kůží, a tím vznikají kruhy a otoky pod očima. Náchylnější k nim jsou lidé hubení, nebo když zhubnou a jejich tuková vrstva pod kůží se zmenší, stejně tak jako lidé se světlou pletí. Ale žádný strach, nejde většinou a příznak nemoci, ale spíše špatného životního stylu.

Jaké jsou příčiny?

Příčin je mnoho a především jsou velmi individuální. Obecně se však dají shrnout do těchto faktorů:

• Nedostatek, ale i nadbytek spánku
• Nadměrné namáhání očí (například dlouhodobá práce na počítači, nebo když v létě nenosíme ochranné sluneční brýle, dlouhodobé čtení, zvláště při špatném osvětlení)
• Špatné stravování, přemíra solí, alkoholu a umělých barviv, nedostatek vitaminu A
• Psychické napětí, stres
• Kosmetické chyby (nedostatečná či nevhodná péče o okolí očí)

Takzvané kruhy pod očima mohou být i příznakem nemoci, například ledvin, trávicího traktu… Výraznou měrou se na nich podílí také dědičnost.

Jak se jich zbavit

Stoprocentní, rychlá a jednoduchá pomoc není. Lze ji však rozdělit do tří skupin:

• Změna životního stylu a návyků

• Kosmetické přípravky

• Chirurgická pomoc (zákroky plastické chirurgie)

Změna životního stylu a návyků

Základem je přiměřený spánek. Dobře není ani málo, ani moc. Spěte v dobře větrané místnosti. Rovněž pozor na pitný režim, ideální jsou neperlivé vody, ovocné šťávy a bylinné čaje. Nejen vaše kruhy pod očima, ale rovněž celé tělo ocení občasné očistné kúry, při nichž jeden den jen pijete.
Po večírku v zakouřené místnosti a s přemírou alkoholu si kruhy pod očima můžete být jistá. A taky tím, že se jich hned tak nezbavíte. Jezte stravu bohatou na vitaminy A a D.

Kosmetické přípravky

Ty si můžete buď koupit, nebo doma vyrobit.

Z domácích prostředků:

• Obklad z plátků brambor či syrových okurek – plátky nechte vychladit v lednici, lehněte si a na 15 minut si je položte na zavřené oči a relaxujte.
• Čaj – stejným způsobem použijte vylouhovaný a ještě mokrý sáček od černého či bylinkového čaje. Čaj totiž obsahuje tanin, který zlepší omezený průtok krve.
• Led – přejíždějte si v okolí očí kostkami ledu, nebo použijte gelovou oční masku, kterou jste opět nechali vychladit v lednici.
• Mražená lžička – dejte lžíce do mrazáku a až budou chladné, přiložte si je na chvíli na oči.

Kosmetika:

Firmy nabízejí velké množství korektorů a kosmetických přípravků, které vám zmírní kruhy a otoky pod očima, vyzkoušejte, který vám bude vyhovovat. Některé z nich najdete v naší fotogalerii.

Chirurgická pomoc

V tomto případě můžete využít plastické chirurgie. V úvahu připadá lipofilling či lipografting. V obou případech se nahrazuje chybějící podkožní tuk, který zapříčiňuje průsvit žilního řečiště. Používají se buď umělé výplně, nebo vlastní tuková tkáň.

Lipofilling – injekční aplikace tuku do okolí očí. Tuk se však po čase vstřebá a celou proceduru je nutné opakovat.
Lipografting – jedná se o jinou metodu, kdy je tuk vkládán pod kůži po malých částech, které jsou od sebe navzájem odděleny a dochází k jejich „přihojení“ k tkáni. U této metody stačí většinou jen jedna aplikace.
Ceny jsou různé, ale většinou od 5 do 12 tisíc.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat