6 tipů jak v létě pečovat o nohy

V létě odhalujeme různé části těla. Nejinak je tomu i u nohou. Měly byste jim proto věnovat náležitou pozornost a hlavně péči. Poradíme vám, jak na to.

To, co po většinu roku zůstává skryto, je najednou vystaveno zraku okolí. I sebevíc sexy outfit a boty pokazí nohy s neupravenými nehty či popraskanou kůží na patách.

Nohy si po celý den neodpočinou. Jsou namáhány i při sezení, natož při chůzi či stání. Jsou často unavené a bolí, proto potřebují, především v létě, speciální péči.

Hlavním problémem v létě bývá pocení. To není příjemné nejen pro vás, ale i pro okolí. Zpocené nohy se zatajit nedají. Jak pocení zabránit? Nijak, je to přirozená vlastnost organismu, ale rozhodně jde omezit.

Pokud se budete držet našich rad, nebudete muset nohy v létě skrývat.

Jak mít krásné a sexy nožky:

1. Přírodní materiály

Noste prodyšné boty, přírodní materiály, a to se týká i ponožek. Rozhodně se vyplatí, a to nejen v létě, do svých nohou investovat.

2. Důležitá je prevence.

Samozřejmostí by měla být důkladná hygiena nohou. Při ní nezapomínejte na prostor mezi prsty. Poté nohy důkladně osušte. Vlhké prostředí je totiž ideálním prostředím pro plísně. Po každém osprchování nezapomeňte nohy ošetřit speciálním krémem.

TIP Bety: Vyzkoušejte krém na nohy Neutrogena, který kůži intenzivně hydratuje a přináší okamžitou úlevu suché pokožce nohou.

3. Pravidelná péče

Vaše nohy rozhodně ocení pravidelnou pedikúru a masáž. Je jedno, zda vám zrohovatělou a popraskanou kůži odstraní profesionální pedikérka, či vy sama. Při každém koupání použijte na zrohovatělou kůži pemzu. Kůže vám pak nebude praskat a rohovatět. Opět nezapomeňte na krém.

4. Blahodárná koupel

Vaše nohy ocení pravidelnou koupel. Nohy koupejte 20 minut a střídejte teplou a studenou vodu. Tyto lázně podporují dobře krevní cirkulaci. Nejprve je vhodné začít dvouminutovou koupelí v teplé vodě a pak střídat vždy po dvou minutách se studenou vodou. Do lázní můžete přidat koupelovou sůl.

5. Pomoci vám mohou i nejrůznější kosmetické přípravky

Krémy, gely, spreje… na trhu existuje nepřeberné množství přípravků na ošetření nohou. Záleží na vás, který si vyberete.

TIP Bety: Firma Scholl vyrábí například Sprej na nohy proti pocení a zápachu a Deodorační sprej do bot s antibakteriálním účinkem.

5. Nehty

Při ošetření nehtů dbejte na to, abyste si je zastřihovala rovně (na rozdíl od nehtů na rukou, které se zastřihávají do kulata) a poté zapilujte, nejlépe skleněným pilníkem. Jen při takovéto péči se vyhnete nepříjemnému a bolestivému zarůstání nehtů. Teprve takto ošetřené nehty můžete zkrášlit lakem.

6. Nebezpečí číhá všude

V létě si dejte pozor při návštěvě bazénů a koupališť. Pokud možno noste přezůvky. Ve vlhkém prostředí se můžete snadno nakazit plísní či bradavicemi. Pokud se tak stane, určitě vyhledejte lékaře, který vám pomůže a zabráníte tak dalšímu šíření.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

88 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
140 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat