Akrylové, nebo gelové nehty – jaké si vybrat?

Stále více žen věnuje zvláštní pozornost péči o své nehty. Výsledkem jsou nehty, které jsou nejen delší, ale mají ideální tvar a vzhled. Řeč je o uměle nastavených nehtech. Ne všechny ženy se mohou pochlubit krásnými přírodními nehty. Je zapotřebí vědět, jak začít.

Nehtová modeláž design nehtů

Design nehtů je hodně různorodý: přírodní, francouzský, aqua-design, aj. Tyto řádky jsou však určeny těm, které ještě nemají žádnou zkušenost s nastavenými nehty a rozhodují se, z jakého materiálu budou zhotoveny. Důležité je zvážit přednosti a nedostatky, pokud jde o druhy umělých nehtů. Můžete se následně rozhodnout, co pro vás bude lepší, a nemusíte se spoléhat na reklamu.

Nejoblíbenější druhy nepravých nehtů se dělí do dvou skupin: akrylové a gelové nehty. Jak jedny, tak i druhé znamenají krásné a dlouhé nehty, které vypadají zcela přirozeně.

Čím se však liší, a jaké si tedy vybrat?

Akrylové nehty

Jestliže se akryl používá správně a profesionálně, může vám posílit nehty a vyplnit všechny trhlinky na povrchu. Některé ženy dávají přednost pevnému, celistvému akrylátovému nánosu na svých nehtech – tenkým destičkám. Jiné upřednostňují sošné akrylové nehty, které jsou prodloužením vlastního nehtu.

Obvykle se akryl nanáší směrem od nehtového lůžka. Je možné vytvořit nehty libovolné délky a tvaru. Po nějakém čase začíná akryl chátrat. Permanentně v intervalu dvou až tří týdnů se provádí korekce u příslušného specialisty.

Odtrhávat rozpadající se nehty nelze, ale ponechat si je to také není bezpečné. Čím delší nehty, tím větší pravděpodobnost poškození vašich vlastních.

Akrylové nehty se snímají v acetonu, nicméně i toto je nutné, aby provedl profesionál. Odstraňovat akrylové nehty štípacími kleštěmi je také nebezpečné, jelikož to může poškodit vrchní vrstvy nehtů a způsobit, že nehty budou slabé a lámavé ještě hodně dlouho poté.

V souvislosti s akrylovými nehty se mohou vyskytnout určité nedostatky. Někteří nehtoví technici používají speciální přístroje těsně u nehtového lůžka, aby provedli korekci umělých destiček. To může zapříčinit zničení plochy vašeho vlastního nehtu. Navíc je to velmi bolestivé a může vést až ke vzniku podlitin na nehtu.

Jestliže nehty nejsou patřičně nastavené, mohou se objevit pod akrylovým základem mikrodutinky, které je třeba včas vyplnit. V opačném případě hrozí u nehtů srocení a rozvoj plísní.

Gelové nehty

Gel umožňuje nehtům maximálně přirozený vzhled. Někdy také obsahuje umělé proteiny. Vzájemné působení umělého proteinu s proteinem vlastního nehtu vede k vytvoření pružného spojení mezi vlastním nehtem a produktem tak, že zcela eliminuje poškození.

Nehledě na to, že gelové nehty vypadají více přirozeně než lesklé akrylové nehty, odrůstání u gelových nehtů probíhá rychleji než u akrylových.

Na rozdíl od akrylové technologie nedochází v průběhu vytváření krásných nehtů za pomoci gelu k šíření nepříjemného zápachu. Ale i obecně platí, že gelové nehty přinesou mnohem menší újmu přírodní ekologii.

Gelové nehty jsou obvykle dražší. Při odstraňování gelových nehtů musí být nehty spilovány, nemohou být jednoduše odstraněny acetonem jako akrylové.

Jak jste si asi všimli, poměr cena/kvalita akrylových a gelových nehtů vychází z kritéria:

• Na prvním místě jednoho nebo druhého materiálu je přirozenost a ekologická bezpečnost.
• Na druhém místě – pevnost a trvanlivost.

Prodloužené gelové nehty přijdou vhod hlavně ženám, které mají slabší vlastní nehty: modelace nehty ochrání před negativními vlivy prostředí. Gelová technologie při prodlužování nehtů pak následně zaručí zářivý lesk a je doporučována většinou kosmetických salonů.

Zdroj: Kosmetický salon Ellen: profesionální nehtová modeláž a prodlužování řas.

 






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

90 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:15
142 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat