Přirozeně, nebo císařem? Aneb jak rodí hvězdy

Možná jsou (alespoň na plátně) krásnější a hubenější než většina z nás, ale jsou to také ženy z masa a kostí. A tak, když přijde na těhotenství a porod, vlastně se od nás nijak neodlišují. Jak rodí slavné maminky?

Busy Philipps

V Česku nepříliš známá herečka (ale pokud jste například sledovali ve své době populární Dawsonův svět, určitě si tuhle blondýnku vybavíte v roli studentky s prořízlou pusou) se rozhodla pro přirozený porod, a co víc – když se objevila hlavička a ramínka její malé dcerky, sama si ji „vytáhla“ a položila do náruče.

„Vůbec jsem si to neuvědomovala, co se stalo, jsem si uvědomila, až když jsem viděla snímky, které pořídila moje porodní asistentka. Byl to neuvěřitelný zážitek,“ popsala herečka.

Gisele Bündchen

Brazilská modelka loni přivedla na svět své první dítě – syna. Porodila jej do vody a prohlásila, že pro ni porod nebyl ani v nejmenším bolestivý.

„Hned druhý den jsem se procházela, myla nádobí a vařila,“ komentovala svou zkušenost. Kéž by každá žena mohla na svůj porod vzpomínat takhle…


Zleva: Busy Philipps, Gisele Bündchen, Christina Aguilera, Angelina Jolie

Christina Aguilera

Naopak Christina myšlenky na přirozený porod zavrhla hned v počátku těhotenství a vyžádala si císařský řez. „Slyšela jsem hororové historky o porodu a já chtěla rodit v klidném prostředí. Rozhodně jsem nestála o žádná překvapení,“ uvedla pro jeden americký časopis maminka tříletého syna.

Angelina Jolie

Před pěti lety porodila americká herečka dceru Shilon císařským řezem, a když o dva roky později čekala dvojčata, rozhodla se pro stejnou cestu. „Císařský řez je z mého pohledu fascinující – je neuvěřitelné, co naše tělo dokáže,“ komentovala porody Angelina.

Helena Bonham Carter

Excentrická herečka porodila v roce 2007 dceru s pomocí epidurální anestezie. A své volby rozhodně nelitovala. „Člověk, který epidural vymyslel, by si zasloužil svatořečit,“ nechala se slyšet.


Zleva: Angelina Jolie, Helena Bonham Carter, Kate Winslet, Melanie Brown

Kate Winslet

V roce 2000 porodila herečka dceru přirozeně, o tři roky později si přála stejným způsobem porodit i svého syna. Po 14 hodinách porodu však byla natolik vyčerpaná, že se rozhodla pro epidurální anestezii.

„Upřímně řečeno jsem se bála, že to nezvládnu. Ale byl to skvělý pocit porodit nakonec i druhé dítě bez chirurgického zásahu,“ popsala Kate.

Melanie Brown

Zpěvačka známá hlavně jako Mel B ze skupiny Spice Girls se rozhodla před dvanácti lety porodit syna s pomocí epidurální anestezie, ale ta nakonec neměla takový účinek, jaký by si nejspíš Mel představovala, a tak mohla bezbolestně – opět pomocí epiduralu, který však tentokrát skutečně zabral – porodit až o devět let později.

„Pokud bych si měla vybrat, jsem rozhodně pro bezbolestný porod,“ prohlásila. Snad jí to v létě vyjde při třetím porodu…
 






Celkem 0 komentářů

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat