Proč královna zakázala Meghan šperky, které nosila princezna Diana

20.04.2019 | Osobnosti

Princ Harry je naštvaný nejen na bratra Williama, ale také na svou babičku Alžbětu II. Ta totiž výrazně projevuje náklonnost vůči vévodkyni z Cambridge, Williamově manželce, ale nijak v lásce nemá Harryho manželku Meghan. Situaci trochu vyvažuje princ Charles, který si naopak s vévodkyní ze Sussexu rozumí. Nicméně Harry by si přál, aby se Meghan ukázala veřejně v některém ze šperků, které nosila jeho matka Diana. Královna ale řekla razantní ne. Takové klenoty s jejím svolením smí užívat k oficiální reprezentaci rodiny a státu jen vévodkyně Catherine. Jenže vše má svou logiku a není v tom nic osobního.

Nejde o žádné osobní projevy náklonnosti či naopak nelibosti, ale jednoduše o to, že exkluzivní šperky, které nosila Diana, nosila jen proto, že měla jednou usednout po Charlesově boku jako budoucí královna Spojeného království. Proto směla šperky po královských princeznách zdobit svou hlavu, dekolt či ruce. A proto má tento nárok také vévodkyně Catherine jako budoucí královna. A nikoli Meghan, která už nikdy víc než vévodkyní ze Sussexu nebude.

Tradice je tradice

Stejně tak jako Meghan by mohly zuřit i královniny snachy manželky princů Edwarda či Andrewa nebo její dcera princezna Anna, kterým bylo právo na nošení mnoha klenotů upřeno.

„Tohle rozhodnutí, které kousky a komu z Královské kolekce šperků půjčí, činí výlučně královna se svými rádci… Královna jasně dává najevo, že zachovávat tradiční posloupnosti a precedentu uvnitř rodiny je podstatné. I kdyby byla Meghan nejoblíbenější ženou na světě, je služebně níž než Kate,“ vysvětluje zdroj deníku The Sun.

Jen pro královny

Meghan ztropila scénu přesně před rokem, když se vdávala za Harryho. Vyžadovala smaragdový diadém, který jí ale královna nepůjčila. Vybrala jí jiný z platiny s výrazným diamantem.

Královská kolekce šperků zahrnuje prý více než tisíc kusů a byla nasbírána za čtyři staletí dějin anglického potažmo britského království. Mnoho z kousků této sbírky jsou osobními klenoty královny a jejích předků. Královna půjčovala šperky Dianě jako princezně z Walesu a budoucí britské královně. A stejně tak je teď půjčuje Catherine jako budoucí princezně z Walesu a budoucí britské královně.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat