Smrt princezny Diany: Stačilo málo a mohla žít

18.04.2019 | Osobnosti

Smrt princezny Diany je i po dvaadvaceti letech opředena řadou dohad a teorií, které lze označit za konspirační. Nicméně patolog, který byl pověřen pitvou těla matky princů Williama a Harryho, tvrdí, že její smrt byla vyhnutelná. Diana totiž zemřela na následky krvácení do plic maličkou cévkou, která jí při nehodě praskla. A stačilo málo, aby toto zranění přežila.

Doktor Richard Shepherd tvrdí, že se za svou kariéru nikdy nepotkal s něčím podobným, a to pitval více než třiadvacet tisíc těl. Ve své knize Unnatural Causes píše, že princeznina smrt byla sérií nešťastných náhod.

„Jen kdyby měla zapnutý pás, jen kdyby narazila do sedadla před sebou pod jinými úhlem či v nižší rychlosti, jen kdyby ji záchranka ihned odvezla do nemocnice. Patologie příčiny jejího úmrtí je, podle mě, nezpochybnitelná. Ale smrtelné prasknutí té maličké plicní žilky je opředeno řadou faktů, které jsou dost nejasné, takže umožňují řadě teorií bohatě rozkvést,“ píše pětašedesátiletý Shepherd.

Stačilo mít pás...

Podle něj mohla Diana vyváznout jen s modřinou na obličeji. Stačilo, aby měla zapnutý pás. Ale i tak mohla vyváznout bez velké újmy na zdraví. Kdyby ji totiž záchranáři ihned odvezli do nemocnice, stihli by tam lékaři cévu zacelit a princezna by přežila. Jenže po příjezdu k nehodě byla Diana při vědomí a komunikovala, takže záchranáři měli dojem, že nemá žádné vážné zranění. Až když v sanitce ztratila vědomí a zastavilo se jí srdce, spěchali s ní do nemocnice. Bylo pozdě. Diana 31. srpna 1997 zemřela. Stejně tak skonal její milenec Dodi Al Fayed.

„Záchranářům se nejprve jevila jako nezraněná a stabilizovaná, zvláště proto, že byla schopná komunikovat. V sanitce ale postupně ztrácela vědomí. Když utrpěla zástavu srdce, snažili se ji oživit a v nemocnici odvezli rovnou na operaci, tam také odhalili problém a snažili se cévu opravit. Ale, bohužel, v tu chvíli už bylo pozdě,“ píše dále Shepherd.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat