Penélope Cruz: Štve mě tabuizace ženského hormonálního systému

Herečka Penélope Cruz prý nesnáší tabu. Žádné téma týkající se lidského těla, sexuality, emocí či životních situací by podle ní neměla být při společenské konverzaci nepřijatelná. Pětačtyřicetiletá španělská hvězda míří k menopauze, a zrovna teď ji proto nejvíce štve, jak jsou všichni nervózní, když začne o této hormonální změně mluvit.

„Hormony vládnou světu… Vsadím se, že jste neočekávali, že s vámi budu mluvit zrovna o hormonech. Dobře. Hormony. V životě ženy jsou chvíle, o nichž je dobré vědět, pochopit je a správně nazývat… Existuje mnoho tabu týkajících se ženských těl, a myslím, že se to rovná obrovské neúctě. Můžete si říkat, jaký vztah mají hormony a úcta? Silný. Slova jako menstruace, poporodní deprese, menopauza. I dnes tato slova, když je vytáhnete u večeře, každého znervózní. I když je to jen skupina žen, když jsou tam muži, pak začnou být všichni extrémně nervózní. Předmenopauza probíhá mezi čtyřicátým a padesátým rokem života a nikdo o ní nechce mluvit. Společnost to tabuizuje a to mě teda velmi štve,“ přiznala Penélope magazínu Tatler, který s ní udělal velký rozhovor pro srpnové vydání.

Cruz žije s manželem Javierem Bardemem střídavě v Madridu a Los Angeles. Mají spolu dvě děti, holčičku Lunu a chlapce Lea.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat