Oblečení neperte, ani nedávejte do čistírny, radí návrhářka Stella McCartney

17.07.2019 | Osobnosti

Stella McCartney patří k nejvýraznějším talentům současného britského oděvního designu. Sedmačtyřicetiletá dcera hudebníka Paula McCartneyho začínala v nejslavnějším londýnském krejčovství Savile Row Tailoring. Tříletá praxe ji tam prý naučila to, že se obleky nikdy nečistí a neperou. Z kvalitních látek se nečistoty odstraňují jemnými kartáčky. A ona sama je odpůrkyní praní či chemického čištění oděvů. Oblečení prý takto trápí jen výjimečně.

„Byla jsem tam tehdy jediná dívka,“ zavzpomínala Stella na praxi v Savile Row, když si povídala s magazínem The Observer.

S praním na štíru

„Byla jsem tam tři roky a stejně jsem se sotva naučila, jak vytvořit nárameník u rukávu. Je to jako architektura. Je to úžasné. A pravidlem u kvalitního obleku na míru je, že se nečistí. Nedotýkáte se ho. Necháte nečistoty uschnout, a pak je odstraníte kartáčem. Obecně vzato je pravidlem, že pokud nemusíte cokoli opravdu nutně nechat vyčistit, tak to neděláte. Neměním si podprsenku každý den a nenarvu ji hned do pračky jen proto, že jsem ji měla na sobě. A to jsem osobně velmi citlivá na hygienu. Ale nefandím chemickému čištění ani jakémukoli čištění a praní oděvů,“ dodala McCartney.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:45
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat