Královna zve Harryho zpět do rodné hroudy

10.03.2020 | Osobnosti

Britská královna Alžběta II. opět projevila silné mateřské city a šlechetnost hodnou nejvlivnější vladařky planety. Setkala se tváří v tvář se svým vnukem Harrym poprvé od chvíle, kdy s ním vyjednávala o odchodu z role aktivního člena britské královské rodiny. Mladší syn Charlese a Diany se rozhodl žít jako civilista v Severní Americe, královna mu teď ale řekla, že navzdory všemu se může kdykoli vrátit a stát opět plnoprávným členem britské královské rodiny. Tím neformálním zůstává nadále.

„Doufejme, že to vyčistilo vzduch,“ uvedl zdroj z Buckinghamského paláce deníku The Sun.

Třiadevadesátiletá hlava Spojeného království Harrymu vysvětlila poslání koruny a význam její instituce, aby tak rebelující vnuk pochopil, že veškerá opatření po jeho odchodu byla nezbytná, nikoli zlomyslný trest. Jde především o zákaz používání titulu a značky Sussex Royal.

„Velmi vás milujeme a vždy se můžete vrátit,“ sdělila u čaje ve Windsoru Alžběta II. vnukovi Harrymu a měla na mysli i jeho manželku Meghan a syna Archieho.

„Královna toho chtěla Harrymu říct hodně, byla to ideální chvíle, kdy mohli oba vyjádřit vše, co měli na srdci… Minulou neděli to bylo poprvé, kdy měla královna konečně šanci po všem tom zmatku promluvit sama s Harrym a informovat se o jeho záměrech. Bylo to mnohem uvolněnější prostředí a oba mohli naprosto otevřeně vyjádřit své myšlenky,“ cituje Dan Wootton z deníku The Sun.

Alžbětu II. prý nejvíce trápí fakt, že s Harrym odchází do zámoří také její pravnuk Archie, který si tak nebude moct utvářet citové vazby na dědečka Charlese, strýce Wiliama a bratrance a sestřenici.

„Královně bude líto, že nebude vídat pravnuka, ale z bezpečnostního hlediska je to pro Archieho v Kanadě zatím lepší,“ míní bývalý policejní ochránce princezny Diany Ken Wharfe.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Pizza šneci

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat