Giorgio Armani a Ralph Lauren začali vyrábět ochranné obleky a roušky

02.04.2020 | Osobnosti

Italský návrhář Giorgio Armani už několik týdnů šije zdravotnické roušky, které chrání před šířením viru SARS-CoV-2. A není jediný. Velké srdce také ukázal Ralph Lauren a i on začal šít pro zdravotnický personál v USA. Oba velikáni módní průmyslu tak rozjeli velkou vlnu solidarity a jejich nemalé jmění teď teče proudem na pomoc zdravotníkům. Jen tak dál!

Giorgio Armani

Armani tento týden proměnil čtyři ze svých šicích dílen ve výrobny zdravotnických pomůcek. Šije v nich nejen roušky, ale také zdravotnické overaly, které používají v nemocnicích lékaři, sestry a pečovatelé.

Také daroval 1,25 milionu eur, částku rozdělil na civilní obranu a také několika italským nemocnicím. Jeho vlast je koronavirovou epidemií nejhůře postiženou zemí v rámci EU. Denně tam na následky onemocnění COVID-19 umírá kolem devíti set osob.

Giorgio byl také prvním, kdo velmi pohotově preventivně zasáhl na počátku epidemie, když zakázal veřejnost na své přehlídce v rámci Milánského týdne módy.

Ralph Lauren

Další kdo se přidal k jeho myšlence je i Ralph Lauren, podle něj USA nepotřebují lézt do zadního otvoru Číně ani kvůli rouškám a zdravotnickým oblekům, 250 tisíc roušek a pětadvacet tisíc lékařských obleků jim totiž ušije zdarma módní dům Ralpha Laurena. Osmdesátiletý návrhář ve čtvrtek zahájil výrobu, kterou plně financuje. Zdravotníci z USA můžou spoléhat na dodávku slíbeného počtu pomůcek v nejbližších dnech.

Designér také ze své nadace Ralph Lauren Corporate Foundation uvolnil deset milionů dolarů na pomoc těm, kteří jsou bezprizorní, nemají na lékařskou péči a jsou virem ohroženi nejvíce.

„V srdci naší společnosti byl vždy duch pospolitosti, který inspiruje naši tvořivost, naše sebevědomí, a především podporu jeden druhému. V posledních týdnech a měsících tento duch nezeslábl. Věříme, že bez ohledu na to, kdo jste nebo odkud pocházíte, všichni jsme propojeni. Proto podnikáme výrazné kroky abychom pomohli našim týmům a komunitám v této krizi,“ napsal Lauren v oficiálním prohlášení tisku.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat