Společný detail královských svateb

Při každé královské svatbě naše pohledy směřují na novomanžele, na šaty nevěsty nebo na klenoty, které ji zdobí. Ovšem jednoho schovaného detailu si všimne málokdo. Napadlo vás, že měly Kate, Meghan a nyní i Beatrice něco společného?

Královské svatby jsou opravdová podívaná. Především obyvatelé ostrovního království se už dlouho před oznámeným datem nemohou doslova dočkat a jsou všichni napjatí, jaké šaty si nevěsta obleče a pro jaký diadém nebo závoj se rozhodne. V dlouho očekávaný den pak stojí po stranách královského průvodu nebo sledují celou ceremonii alespoň v televizi. Letos „doba koronová“ změnila ledacos, a to i královské svatby. Hojně navštěvované svatby jsou spíše vzácností, a proto se letos musela 17. července i princezna Beatrice vdávat jen v malém kruhu rodiny ve Windsoru. Na sobě při tom měla vypůjčené a lehce pozměněné šaty své babičky královny Alžběty II.

Detail, který mají všechny královské sňatky společný

Malý detail, který je pro všechny královské svatby společný, je schovaný ve svatební kytici nevěsty. Jedná se o velmi lehce přehlédnutelnou tradici, která se ale dodržuje už několik století. Každá ze svatebních kytic nevěsty je totiž ozdobená myrtovou větvičkou. Myrtový keř je stálezelená rostlina s malými bílými kvítky. Co mnoho lidí neví, je, že toto je s ohledem na královské sňatky dlouholetá tradice, která údajně sahá až do roku 1845, kdy královna Viktorie navštívila rodiče svého manžela prince Alberta. Návštěvě tenkrát prý byla přítomna i babička Alberta, která darovala Viktorii jednu myrtovou větvičku ze své zahrady. Dále příběh vypráví, že královna Viktorie si větvičku dovezla domů, kde ji zasadila. Když se pak v roce 1858 vdávala její dcera, dala jí jednu větvičku do její svatební kytice. A tak podle vyprávění začala dlouhá tradice, která spojuje všechny královské nevěsty.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat