Princ Charles jede v recyklaci oblečení a obuvi

14.11.2020 | Osobnosti

Když se v polovině osmdesátých let rozhodl princ Charles pro ekologické zemědělství na svých farmách, ťukala si většina Britů na čelo. Následník britské koruny ale také jako jeden z prvních členů královské rodiny začal hovořit o recyklaci oblečení a obuvi. To bylo pro tak vysoce postavenou šlechtu nevídané. Charles nejenže nosí dokola obleky a košile, ale kupříkladu boty si nechává několikrát opravit, než je skutečně vyhodí.

Tohle chování se zřejmě stává znakem urozeného a inteligentního člověka, zatímco neurozená většina podléhá konzumu, nakupuje nové oblečení a boty několikrát do roka, zatímco ty staré vyhazuje, aniž jsou obnošené.

Charles se objevuje na novém vydání britské edice magazínu Vogue. Časopisu poskytl také rozhovor a v něm se podivuje, že se módním redaktorům jeho styl oblékání líbí. Sám se totiž považuje za velmi staromódního muže.

„Myslel jsem si, že jsem jako zastavené hodiny… Ale velmi mi lichotí, pokud si myslíte, že to má styl. Potrpím si na detaily a barevné kombinace. Mám štěstí, protože jsem schopen najít úžasné lidi, kteří jsou výtečnými výrobci věcí, které se mi líbí, a kvůli tomu se snažím, aby prosperovali nadále… Stalo se, že patřím mezi lidi, kteří si nechají boty, nebo jiný kus šatníku, opravit, pokud to jde, místo abych to hned vyhodil. A proto si myslím, že z ekonomického hlediska je tu spousta příležitostí pro lidi, kteří si chtějí založit malou živnost a opravovat, udržovat nebo recyklovat oblečení,“ míní Charles.

Princ z Walesu založil také inciativu Modern Artisan, která pomáhá studentům oděvního designu tvořit trvale udržitelnou módu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

11 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:34
192 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:24

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat