Kousek svatebního dortu prince Williama a Kate vydražili za 170 tisíc!

Stačí, aby uběhlo jen tři a půl roku od svatby britského korunního prince Williama a Kate Middleton, a jediný kousek jejich svatebního dortu může mít hodnotu 170 tisíc korun. V přepočtu tolik zaplatil vítěz kalifornské aukce. Za dort ze svatby prince Williama se přitom dnes v dražbách platí víc než za kousek dortu ze svatby jeho matky princezny Diany.

Williamův dort dražili v aukční síni Julien‘s v Beverly Hills minulý pátek. A přestože se očekávalo, že aukce nevynese více než dva tisíce dolarů, výřez ovocného osmipatrového dortu, který se podával v dubnu 2011 na Williamově svatbě, vynesl nakonec sedm a půl tisíce dolarů – asi 170 tisíc korun.

Podle Martina Nolana ze společnosti Julien’s před pár roky vynesl kousek dortu ze svatby prince Charlese a princezny Diany, Williamových rodičů, jen šest tisíc dolarů. Tedy o patnáct set dolarů méně.

Dort Williamovi a Catherine, dnes známým jako vévodovi a vévodkyni z Cambridge, upekla mistryně cukrářka Fiona Cairns. Svatební dorty pro královskou svatbu vyráběla pět týdnů.

Kate Middleton prý po Cairns žádala, aby na dortech vytvořila sedmnáct různých trojrozměrných květin a rostlin. Ty měly speciální význam podle symbolické řeči květů.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:18
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat