Blondýny vydělávají více než brunety a zrzky

Že nemá barva vlasů vliv na příjmy? Nesmysl. Nová studie dokazuje, že nadřízení se při hodnocení a odměňování zaměstnankyň skutečně rozhodují také podle barvy vlasů.

Blondýny mají v průměru o tři procenta vyšší platy než brunety. Nejhůře jsou na tom pak majitelky rusé hřívy, které vydělávají o šest procent méně než blondýny.

Jenže jiný průzkum zase odhalil, že přes finanční zvýhodnění blondýn se majitelky světlých vlasů necítí dobře. Více než polovina z nich totiž tvrdí, že je v práci „neberou vážně“. (Čtěte také: Kdy je čas odejít z práce a najít si jinou?)

„Vedle toho majitelky tmavých vlasů odpracují nejvíce přesčasových hodin,“ tvrdí autoři studie.

„Když si vyděláte v průměru o tři procenta více ročně, je to za celou kariéru docela dost peněz, takže kdo se směje naposledy? Blondýny,“ komentoval výsledky studie Simon Comins ze společnosti Superdrug.


Je vás rodinný rozpočet v mínusu?
Spolu to změníme! Volejte kartářku Elenu

TIP Bety: Zajímá vás, jak je to se změny v sociálních dávkách od ledna 2011? Zeptejte se naší sociální poradkyně Vlaďky, která vám na vaše dotazy ZDARMA odpoví.






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat