Mužská nevěra je známkou zdravého manželství, tvrdí psycholožka

29.12.2010 | Sex a vztahy

Ačkoli to nebude ženskému uchu moc lahodit a naopak většinu mužů to potěší, nevěra manželství nemusí výhradně škodit. Muži, kteří si dávají tajná dostaveníčka s jinými ženami, totiž dokazují, že je jejich manželství zdravé.

Tvrdí to ve své knize uznávaná psycholožka Maryse Vaillantová zabývající se dlouhodobě ženskou psychologií. „Většina mužů nepodvádí svou ženu, protože ji už nemiluje, je to naopak. Ale muži prostě potřebují svůj prostor. Pro takové muže, kteří jsou ve skutečnosti zcela monogamní, je nevěra nevyhnutelná,“ píše Vaillantová ve své knize Muži, láska, věrnost. (Čtěte také: 6 největších mýtů o nevěře)

Podle ní ženy musejí pochopit jednu věc, věrnost není přirozená. Je to kulturně (nábožensky) vštěpovaná norma. Nevěra je podle ní pak nezbytná pro zdravé psychické fungování určitých mužů, kteří jinak svou ženu milují.

„Věrnost rozhodně není důkazem lásky,“ píše Vaillantová. „Většinou jsou to muži, jimž chyběl otec fyzicky a morálně během dětství. Tito muži si kompletně zidealizovali pohled na otce a jeho rodičovskou funkci. Chybí jim pružnost a jsou vězni své zidealizované image oddaného a poslušného muže.“ (Čtěte také: 5 milostných předsevzetí na rok 2011. Které si vyberete vy?)


Má cenu o něj bojovat?
Prozradím vám, zda zůstat nebo jít dál! Astroložka Anna






Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat