6 největších mýtů o nevěře

29.11.2010 | Sex a vztahy

Statistiky hovoří jasně. Více než polovina vdaných či ženatých se dopouští nevěry. I přesto, že s ní má spousta lidí zkušenost, stále o nevěře existuje mnoho mýtů. Tady jsou nejčastější z nich.

1. mýtus: Nevěrníci nejsou spokojeni v současném vztahu a nemilují svou partnerku

Kéž by to bylo tak jednoduché. Ale nevěra nemá se spokojeností ve vztahu k partnerce nic společného. Nevěrný může být i zamilovaný člověk. Stačí jedna hádka, alkohol a nevěra je na světě. Někteří lidé jednají podle momentálního psychického rozpoložení a ve vzteku pak udělají věc, kterou už nelze vzít zpět.
Je potom na nich, zda dokážou žít s tímto tajemstvím. To nejhorší, co však může takový člověk udělat, je „hodit“ svou zodpovědnost na druhého, a to tím, že se přiznají partnerovi. Svou vinu nezmenší a partnerovi udělají ze života peklo.

Rada: Pokud se vám něco takového stane a vy podlehnete svodům na jednu noc. Vyřiďte si to jen se svým svědomím a netahejte do toho svého partnera. Je to váš problém, ne jeho.

2. mýtus: Nevěra je vždy jen o sexu

Tak to ani náhodou. Mnohem častěji se stává, že partnerovi něco chybí v současném vztahu a začne to hledat jinde. Například si potřebuje jen povídat a má pocit, že partner (partnerka) by to nepochopil/a nebo jí jen nechce přidělávat starosti. Jenže povídání a svěřování se velmi sbližuje. A najednou člověk začne cítit k tomu druhému náklonnost a to už je jen malý, malinkatý krůček k nevěře. Náklonnost se dá velmi lehce zaměnit za lásku. A než pochopíte, co se děje a jaké city jsou ty opravdové, manželství je v troskách.

Rada: Pokud máte pocit, že si s partnerem (partnerkou) povídáte málo, nehledejte ucho či rameno pochopení jinde. Promluvte si s ní. Uvidíte, že budete mile překvapeni pochopením, které pro vás bude mít. A ušetříte sebe i jeho (ji) velké bolesti.


Miluje vás? Povím vám, zda jsou vaše city opětovány! Kartářka Terezie

3. mýtus: Nevěra pomůže oživit upadající vztah

Nevěra přináší především bolest, zklamání a utrpení. Nikdy ještě žádný vztah neoživila. Samozřejmě, že existují páry, které ji překonaly a zůstaly spolu. O žádném oživení vztahu však nemůže být řeč. Někdy se také říká, že si chlap užije a pak se potěšen vrátí k partnerce a vše je v pořádku. Jenže tu tíhu svědomí unese jen málokdo.

Rada: Pokud chcete oživit vztah, kupte si wellnes víkend s partnerkou či romantickou večeři a užijte si to. To je rozhodně lepší způsob než cizí náruč. Vždy se snažte si uvědomit, jestli vám ty chvilky opojení stojí za ohrožení toho, co jste tak dlouho budovali.

TIP Bety: Podvedl vás partner? Napište nám svůj příběh. Každých 14 dní z nich vybereme jeden, který získá odměnu 1000 Kč. Jako bonus se k vašemu životnímu příběhu vyjádří i naše kartářka a numeroložka Terezie, která se osobním výkladům věnuje už 10 let.

4. mýtus: Muži podvádějí častěji než ženy

Bývávalo. V dobách nedávno minulých, kdy ženy byly především matkami a trávily většinu času s dětmi a u plotny, tak opravdu neměly k nevěře mnoho příležitostí. Jenže poměr nevěrných mužů a žen se začal vyrovnávat.

Ženy jsou samostatnější a sebevědomější. Už nemají jen jedinou starost, a to štěstí svého muže a dětí. Myslí už i na sebe. Takže pokud se cítí nemilované, mohou podlehnout nástrahám svůdníka. V nevěře žen je totiž i láska, u mužů někdy stačí je chtíč.

Rada: Co však není mýtus, je to, že muži nevěru odpustí jen v minimálním procentu případů. Pokud je tedy nevěrná žena a vše se provalí, manželství většinou končí. V opačném případě to tak není. Ženy se snaží zachovat rodinu a nevěru opustit.

5. mýtus: Zahnul jednou, zahne kdykoli znovu

To tvrdí jen ti, kteří o nevěře nic nevědí. Někdy dostane nevěrník takovou lekci, že mu to stačí na zbytek života. Ne každý se dokáže opakovaně dívat na bolest, kterou způsobil svým blízkým. A děti nevyjímaje. Chybu může udělat každý, a pokud vám partner stojí za to, dejte mu šanci.

Rada: Pokud máte pocit, že se nevěrník poučil a uvědomil si vaši cenu, dejte mu ještě jednu šanci. Ale jen jednou. Nemůže se donekonečna zkoušet, jestli by mu jinde nebylo líp.

6. mýtus: Nevěra vede vždy k rozvodu

Ano, často ano, ale pokud jsou ve vztahu děti, snaží se žena ve většině případu rodinu zachovat. Samozřejmě se jedná pro všechny těžkou situaci, ale pokud oba partneři chtějí, dá se překonat. Nikdy ale nelze navázat na předchozí vztah. Ti dva lidé už totiž neexistují, jsou tady noví jedinci, kteří se změnili prožitým traumatem. Ne vždy to však je na překážku. Nevěrou si můžou lidé uvědomit i to, kdo vlastně jsou. A jakou mají cenu.

Rada: Pokud jste se rozhodli nevěru odpustit, začněte s čistým štítem. Udělejte za vším tlustou čáru a začněte znovu. Rozhodně se k ní ale nikdy nevracejte, ani v narážkách.


Je vám nevěrný?
Chcete to zjistit? Citlivé poradenství! Kartářka Terezie






Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat