Chcete zhubnout? Zbavte se depresí

K hubnutí je třeba nejen velké úsilí při držení diety a pravidelném cvičení, ale člověk musí hubnout s chutí a šťastný.

Podle odborníků ze státu Washington totiž mnoho lidí ve svém úsilí ztroskotá kvůli depresím a psychické nepohodě. Naopak, kdo se zbaví depresí a sklíčenosti, může zhubnout mnohem rychleji a dlouhodobě. Riziko obezity naopak u lidí s depresemi vzroste až o 150 procent.

„Zvýšená fyzická aktivita vede k zlepšení depresivních stavů a naopak, zlepšení depresivních stavů vede k vyšší fyzické aktivitě. V naší studii je patrné, že to jde ruku v ruce, ale nejsme schopni nijak dokázat, co způsobuje co. Je to začarovaný kruh,“ tvrdí doktor Gregory Simon ze Seattlu.

Podle něj by přitom každá snaha o zhubnutí a každý program hubnutí měly obsahovat také péči o psychiku hubnoucího.


Váš osobní horoskop na rok 2011! Profesionální astroložka Anna!

„Většina programů hubnutí nevěnuje dost pozornosti sledování léčby depresí. A tato studie přitom dokazuje, jak důležitý screening depresí při hubnutí je, a že léčba depresí může vést k lepšímu fyzickému a psychickému zdraví,“ dodal další z autorů doktor Babak Roshanaei-Moghaddam.

TIP Bety: Cvičíte, zdravě jíte a přesto kila nejdou dolů? Poraďte se ZDARMA s naší dietoložkou Lenkou! Zeptat se jí můžete i na to, kde hledat motivaci k hubnutí!






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:01
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:50
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:53

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat