Máte nepořádek na pracovním stole? Zplodíte více originálních myšlenek

29.12.2015 | Finance

Albert Einstein tvrdil, že inteligentní člověk nepotřebuje uklizený stůl, protože jeho intelekt se dokonale zvládne orientovat v chaosu. Prázdná pracovní deska svědčí naopak o prázdné mysli. No, měl pravdu. Psychologové z Minnesoty prokázali, že uklizený stůl nesvědčí kreativitě a vytváření originálních nápadů. Naopak chaos a nepořádek ano.

Psycholožka Kathleen Vohsová v experimentální studii prokázala, že pořádek na pracovišti sice prospívá zdraví, neboť v takovém klimatu se člověk zdravěji stravuje, ale kreativnější a nápaditější jsou lidé v chaotickém prostředí. Pořádek na desce podporuje štědrost, ale na druhou stranu také mdlost mysli.

„Pořádek a uspořádané pracovní prostředí podporuje konvenční myšlení a bezpečnou hru, zatímco nepořádek a chaos podporují kreativní myšlení,“ tvrdí doktorka Vohsová z University of Minnesota.

Chaos neznamená nutně absenci pořádku. Chaotické pracovní desky můžou být v mnoha ohledech velmi efektivní.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat