Hněv a zloba v práci prospívá!

04.01.2016 | Finance

Vyjadřování hněvu, zloby a vzteku na pracovišti je školeným managementem většinou potlačováno. Ne vždy je to však správně. Platí to v případě morálního rozlícení. Vyjádřit pohoršení nad amorálním chováním a nespravedlností totiž nakonec prospívá nejen celé firmě, ale také širší společnosti.

„Když potlačujeme nebo zcela zrušíme svůj hněv, ve skutečnosti přicházíme o jiné emoce, které jsou společensky funkční, adaptivní a férové jednání podporující,“ tvrdí psychologové z Liverpoolu.

Morální hněv je definován jako obrana jiných pro širší dobro, nikoli pro své vlastní výhody a prospěch.

„Morální hněv funguje jako prostředek, jak se vyhnout újmě, zatímco zlepšuje nebo odstraňuje nepřijatelnou situaci, která porušuje základní morální hodnoty,“ vysvětluje autor studie doktor Dirk Lindebaum z Liverpoolské univerzity.

Aby mohlo být jisté chování hodnoceno jako morální vztek, musí být výhodný obecně pro společnost a může rozhněvaného vystavit jistému riziku.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat