Motivujte se k lepším výkonům!

05.05.2011 | Finance

Stres, přepracovanost, spěch… to všechno a ještě další nepříjemné faktory přispívají k tomu, že nepodáváme takové výkony, jaké bychom si představovali. Potřebujeme zkrátka lepší motivaci.

Ne vždy ale máme někoho, kdo by nás neustále povzbuzoval a ujišťoval nás o našich kvalitách. Proto musíme začít u sebe! Motivovat se totiž můžeme lehce i sami.

1.    Cíle

Stanovujte si vždy jasné a hlavně realistické cíle. Při jejich formulování se také snažte být co nejkonkrétnější. Například místo obecného „najdu si partnera/partnerku“ zkuste „nejméně jednou týdně si domluvím schůzku“.

2.    Kamarád-dohlížitel

Zkuste se svěřit se svým cílem kamarádovi či kamarádce. Bude takovým vašim kontrolorem, abyste svá předsevzetí opravdu dodržovali.

3.    Motivační fráze

Na první pohled (nebo spíš poslech) mohou vypadat hloupě, ale nepodceňujte je. Před každým těžším úkolem si několikrát nahlas zopakujte, že ho zvládnete.

4.    Optimismus

Nepřistupujte k úkolům jako k předem ztraceným. Věřte si!

5.    Negativismus

S předchozí radou souvisí i tato. Vypuďte ze své hlavy všechny negativistické myšlenky. Jen si jimi znepříjemníte a také často prodloužíte cestu ke stanovenému cíli.

6.    Schopnosti

Soustřeďte se na ty schopnosti, které máte, ne na ty, jichž se vám nedostává. A nebojte se nějaké nové věci naučit!

7.    Vizualizace

Představujte si, jaké to bude, až dosáhnete svého předsevzetí. Zkuste zatím abstraktní cíl co nejvíce zkonkretizovat.

8.    Poznámky

Zaznamenejte si každý dílčí úspěch, kterého se vám podaří dosáhnout. Pamatujte, že žádný pokrok není příliš malý na to, abyste mu nemusela věnovat pozornost. A nezapomeňte všechny úspěchy hezky oslavit.
 






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat