Usnadněte si práci na počítači. Stačí k tomu pár malých změn na stole

15.05.2018 | Finance

Ať už pracujete doma nebo v kanceláři, vždy se hodí pár tipů, jak svůj režim výkonu maximálně zefektivnit. Které drobnosti vám pomohou v tom, že se sebe vydáte nejvíc kreativních nápadů? Pište si…

Je to trochu divné, ale i nefunkční pero vám může zkazit náladu na dlouhé minuty. A kdyby jenom ono! Na co se soustředit v případě, když si potřebujete usnadnit práci na počítači?

Dopřejte si dobré světlo

Světlo podporuje mozek k aktivitě a udržuje jeho bdělost, proto se vyplatí investovat do zářivkového osvětlení. Máte okolo počítače šero? Pak se nedivte, že po pár minutách práce usínáte!

Kontrolujte tužky, pastelky a pera

Ten pocit, když už podesáté saháte do kelímku s tužkami a ne a ne najít aspoň jednu, která by psala nebo byla ořezaná. Svému psacímu arzenálu věnujte dostatek pozornosti, a to pravidelně. Udržujte ho v kondici už jenom kvůli svému psychickému zdraví. Jo, a taky si pořiďte pár extrémnějších kousků, jako třeba tužku s chmýřím nebo malým plyšákem. Zlepšíte si náladu už jen tím, když se na ni podíváte.

Oklopte se fotorámečky

Kolegyně, která už u vás nepracuje, dítě v plenkách – a přitom je to už tak dávno… Staré fotky sice jsou plné vzpomínek, ale pokud obrázky neaktualizujete minimálně jednou za sedm let, stávají se všedními, okoukanými a v podstatě zastaralými. Už vás možná nic nenutí podívat se na ně o polední pauze, a přitom byste se aspoň na chvíli mohli zasnít třeba nad loňskou dovolenou. Vždyť na to máte nárok. Tak už ty staré fotky vyměňte a vylepšete atmosféru svého pracoviště.

Zbavte se počmáraných papírků

Další věc, která vás může otrávit, je neustálý nepořádek na pracovní ploše. Papírek sem, papírek tam. Kdo se v nich má vyznat? Nebylo by lepší stáhnou si aplikaci, která vaše denní úkoly a záznamy dokonale zpracuje v jeden přehledný seznam? No jen to zkuste.

Vytvořte harmoničtější prostředí

Nezvladatelné kabely, rozsypané svorky, okousaná podložka pod myš? Ale no tak. V práci trávíte hodně času, takže je třeba vytvořit si takové prostředí, ve kterém se budete cítit dobře. Obstarejte si kelímky na svorky, tužky, zkroťte kabely tak, abyste o ně nezakopávali – a na stůl dejte živou květinu.

Napište si tahák – klávesové zkratky

Úspora času i vašich nervů? Na internetu projeďte seznam klávesových zkratek. Pokud jste například kdekoli ve Windows a přejete si vrátit zpět nějakou akci, stačí použít klávesovou zkratku Ctrl+Z. A netýká se to pouze textových editorů ale třeba i situace, kdy omylem smažete nějakého zástupce z plochy. No vidíte to, už máte o tip na usnadnění práce navíc.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Boloňská omáčka

(2 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat