Špatný den v práci. Takhle okamžitě zkrotíte stres

26.03.2018 | Finance

Tak zvaný den blbec. Hromadí se ve vás lítost, vztek, zklamání i únava? Po příchodu z práce si dopřejte uklidňující péči, stres rázem zmizí!

Psychologové se shodují, že stres postihuje všechny aspekty našeho zdraví a blahobytu. Může rušit spánek, měnit naši chuť k jídlu, způsobovat únavu něco výbušnost. Jak vypadá taková první pomoc?

Zapalte antistresové vonné svíčky

Ano, jistý druh svíček je navržen tak, aby vám pomohl vyrovnat se se stresem. Provoní interiér, uvolní napětí, podporují meditativní stav. Tyto svíčky jsou vhodné jak k relaxaci, tak k okamžitému uvolnění stresu. (Poptejte se v drogerii.)

Nemáte-li svíčku, inhalujte vůni esenciálních olejů. Na úzkost je vhodná bazalka, heřmánek, levandule, meduňka či ylang-ylang, depresi krotí šalvěj muškátová, růže, bergamot, muškátový oříšek nebo jasmín, s neklidem si poradí santalové dřevo, citron, majoránka a neroli. Při podrážděnosti zase vsaďte na skořici, kadidlo, cedrové dřevo a růžovou palmu.

Myslete na pohodovou večeři

I když při stresu nemusíte myslet na jídlo, paradoxně právě ono vám může výrazně ulevit. Po náročném pracovním dni si dopřejte vejce. Obsahují důležité aminokyseliny, které mohou pomoci zmírnit stres, podpořit klid a zlepšit náladu. Vhodný je i oves. Tento komplexní karbamid pomalu uvolňuje glukózu a poskytuje stabilní zdroj paliva do mozku, stejně jako šťastný hormon serotonin. Máte-li rádi ryby, sáhnete po makrele. Dobrý zdroj omega-3 mastných kyselin taktéž podporuje dobré zdraví mozku, zvláště při stresu. A ani takový kefír není k zahození!

Kultivace v tomto fermentovaném mléčném nápoji pomáhají podpořit zažívací systém, snižují množství stresových hormonů a posilují neurotransmiter GABA (kyselina gama-aminobutyrová), která pomáhá uklidnit mysl. Chybu neuděláte ani s tmavou čokoládou, ořechy, sušeným ovocem nebo avokádem, které díky přítomnosti vitaminu B6 a kyseliny listové krotí stres jedna radost.

Zkuste se prospat

Dobrý noční spánek je klíčem k potlačení stresových hladin. Může také zlepšit vaši paměť, odvede pozornost od rušivých elementů a pomáhá při rozhodování. Ne nadarmo se říká, že „ráno je moudřejší večera“. Dejte si vanu, pokuste se uvolnit a jděte spát. Je to to nejlepší, co můžete udělat.

Dýchejte

Dýchání neuvěřitelně obnovuje tělo a mozek. Uklidňuje, odplavuje stres a navozuje pocit harmonie. Při nádechu počítejte do čtyř. Pak zadržte dech (opět napočítejte do čtyř) a vydechněte. Opakujte minimálně dvakrát, ideálně tak třikrát či čtyřikrát. Úleva se dostaví okamžitě.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:33
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat