Jak se přestat bát šéfa?

Bez elánu, stresovaná, naštvaná? Pokud se právě takhle cítíte, když máte o něco požádat svého šéfa, zkuste strategii vítěze. Pomůže vám dostat se z údolí špatných pocitů. Nadřízený už pro vás nebude noční můrou!

Jen na něj pomyslíte a už máte po náladě? S podobnými emocemi ke svému nadřízenému přistupuje mnoho zaměstnanců. Jenže jen málokdo ví, jak mu vzít vítr z plachet. Potřebujete vyšší plat? Zkuste tyhle strategie.

Postavte se na nohy

Pozitivní myšlenky v boji se šéfem dost pomáhají. Nepřemýšlejte tedy ve stylu: „To zase bude k ničemu…“, ale „Vím, co chci. Zvýšení platu si zasloužím. Jsem silná a uvolněná. Budu vědět, jak reagovat a co říkat.“ Následně si vybavte radostnou scénu. Prostě jen vycházíte z šéfovy pracovny, zaplňuje vás blaženost a máte chuť oslavovat. Rozhovor byl úspěšný a všechno se povedlo.

Zbavte nadřízeného pravomocí

Když máte sklon k tomu, že si nadřízeného představujete jako člověka, který může všechno a je to v podstatě něco jako bůh, pak ho nejdřív ve svojí mysli úplně normálně sesaďte na nižší úroveň. On je dospělý, vy taky. Jste lidé, kteří spolu pracují. Nic víc. Pokud se na vás dívá trochu z výšky, je to jeho způsob, jak zakrýt vlastní nejistotu. Nepřistupujte na tuhle hru o moc, zůstaňte sama sebou a věřte ve vlastní instinkty.

Vezměte situaci jako výzvu

Nadechněte, vydechněte, zkrátka okysličte mozek. Pak si několikrát po sobě zopakujte, že jste plná síly a dynamiky. Tahle afirmace (kladné tvrzení) ve vás podle psychologů může probudit schopnou ženu. Natolik odvážnou, že přistoupíte k rozhovoru plná sebevědomí. Nikoli agresivity.

Připravte si argumenty

Je také dobré předem zvážit, na co se asi nadřízený bude ptát. Jeho otázky pravděpodobně budou směřovat k tomu, proč si zvýšení platu nebo jinou výhodu zasloužíte. Co jste dokázala? Proč na tom trváte? Mějte v mysli odpovědi na tyto otázky. Štěstí přeje připraveným. A pokud dojde na nějaký nečekaný dotaz, odpovídejte podle pocitu. Hlavně nereagujte uraženě nebo s pocitem křivdy. To by vám sebralo vítr z plachet. Navíc byste umožnila, aby vás protistrana ovládla. To se radši soustřeďte na svoji vnitřní sílu.

Nepodceňujte faktor zkušeností

Stát se může všechno. Pokud i přes všechnu snahu neuspějete, nenechte si zkazit náladu. Udělejte něco pro sebe, něco, co vás potěší. Celou situaci berte jako zkušenost, která vám dává materiál pro další pokus.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat