Komentáře k článku

Souhlasím s autorkou 17.02.2017

Chápu, že lidé s rodinami to mají obtížnější, než já, který jsem sám. Trvanlivé potraviny (rýže, luštěniny, obiloviny, semínka, ořechy, oleje, koření atd.) nakupuji víceméně jen v akcích. Pečivo, ovoce, zeleninu pak nakupuji nejvíce v Tescu před zavíračkou podle toho, co zrovna doprodávají. Vzhledem k tomu, že návštěvu marketu kombinuji s procházkou, zabíjím dvě mouchy jednou ranou. Co vnímám jako nejpodstatnější je, že nesnáším plýtvání jídlem a nakupuji jen tak, abych nic nevyhazoval. Pro jistotu dodávám, že čas od času si bez výčitek svědomí dopřeji i "mekáč" či hospodu/restauraci.

Soňa Souhlasím s autorkou 17.02.2017

Můžete mi říct,kdy měli ořechy v akci,veškeré ořechy už pár let,tak vysoké ceny,že si dovolím koupit jen na Vánoce.

Souhlasím s autorkou Soňa 19.02.2017

Co se týče ořechů, tak ty povětšinou kupuji neplánovaně v doprodeji. V akcích z letáků povětšinou jen mandle. Např. tento týden u nás v Tescu doprodávali vlašské ořechy. Tím, jak chodím "pravidelně" do marketu, mám takové kolečko, kdy okouknu co nového. Tento týden jsem tak neplánovaně koupil vlašské ořechy, kustovnici, adzuki fazole, cizrnu, Ramu. Doprodej.

muhehe 17.02.2017

Ta paní co ten článek psala ví úplné lejno o tom jaké byly naše babičky a zřejmě ta její je ještě moc mladá. Já myslím, že dnešní babičky jsou díky nízkým důchodům a vysokým cenám potravin v česku na tom podstatně hůř než babičky za sociku. nebo to (dříve) mělo znamenat konkrétně kdy ? Takže dámo, dříve babičky měli lepší životní podmínky než dnes, proto jednoduše vyšli a ještě ušetřili. Dnes trpí, Běžte s takovým článkem do hajzlu.

Kri muhehe 17.02.2017

Achich ouvej. Takže za komunismu jsme se měli všichni lépe jak chápu. By mě teda zajímalo, z jaké vrstvy ta vaše babička byla. Dělnická třída a ti, kteří byli proti režimu se rozhodně nijak skvostně neměli, určitě hůře než teď. Já tyhle ty názory nechápu. Myslím, že hlavně vy byste se měla své babičky na něco zeptat.

moravačkaaja-17 Kri 18.02.2017

Neregistrovaný Kri a mě by zase zajímalo,kolik je Vám let.V osmdesátkách jste asi ještě nebyla na svvětě,takže víte prd jak se měli naše babičky.Každopádně nemusely běhat z jednoho krámu do druhého že tady mají levný cukr a támhle levnější mouku.:-/:-/

Ivon moravačkaaja-17 18.02.2017

Ne,neběhalo se po slevách-cena byla ve všech obchodech stejná,ale...Chleba jeden druh,byl nebo nebyl.Mohla jste si vybrat,oběhnout ve městě všechny prodejny s tím,že možná ještě seženu nebo jít rovnou domů zadělat na buchty!Zdravím.

Tara Ivon 18.02.2017

Nebyl jeden druh chleba.Pamatuji si,že byly kulaté a dlouhé.Názvy už nevím.Ale ta kvalita,ta vůně,když dovezli chleba ;-)Voněl celý obchod.Kdykoliv mě mamka poslala pro chleba,třeba i k večeru,tak byl.

Jarka 17.02.2017

Taky záleží na počtu členů domácnosti.

jana Jarka 17.02.2017

totéž jsem chtěla poznamenat...my jsme 3 a utratíme tak 2000 týdně čistě za jídlo, ale veškeré vařím a připravuji doma, nikde venku nejíme

muhehe jana 17.02.2017

to budte rada. z domu je to vždy lepší. víte co jíte

Ina muhehe 17.02.2017

Ve třech jsem 2000,-kč měla na měsíc a vyjít jsem musela. Je fakt, že jsem doma vařila i pekla. ;-)

Věra Ina 17.02.2017

Nemusíte každy den objíždět obchody, stačí 1x za týden velký nákup,Pečivo můžete při cestě koupit čerstvé,stačí se jen nevymlouvat,Dnes mají maminky daleko větší výhody co se týče dětí ,co vaše babičky neměli..

Hana muhehe 17.02.2017

2000 za týden, to si teda žerete, to já mám na měsíc.

Luisa Ina 18.02.2017

Ino máte moje sympatie když se musí a chce,tak to jde. Fandím Vám a přeji příjemné dny. Luisa

konatovka 17.02.2017

Já se musím řídit podle pravidel dělené stravy, podle které se stravuji již 25 let.<3

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat