Pomoc, už zase jdu pozdě! Zbavte se nálepky opozdilce

12.03.2017 | Finance

Povytahuje váš šéf významně obočí, kdykoli dorazíte do práce, protože jste už 10 minut měli sedět u počítače? Už si ani nepamatujete, kdy jste vlastně dorazili do práce včas? Pak pro vás máme 4 jednoduché triky, které zaručí, že se z vás stane zaměstnanec s nejvzornějšími příchody.

Jak se konečně zbavit nálepky opozdilce?

Žádné posouvání budíku

Máte sice budík nařízený na šestou, ale pokaždé si ho stejně posunete na druhé (třetí, čtvrté) buzení, protože chcete prožít „aspoň ještě 10 minut v peřinách“? Chyba. Ono vás těch 10 minut opravdu už nijak nevytrhne, naopak – nejde o to, že zbytečně ztrácíte drahocenný čas. Spíše hrozí, že se vaše tělo vždy lehce ponoří do spánku, ze kterého jej ovšem po chvilce vytrhnete, a to přispěje k větší únavě. A ta zas způsobí, že budete ještě pomalejší, než kdybyste přece jen vstali hned v těch šest…

Malá rezerva

Jaké je další tajemství lidí, co chodí vždy včas? Že počítají s nepředvídatelnými událostmi. Pokud například vědí, že poslední autobus, který je doveze do práce včas, jede v 8:20, pojednou spojem v 8:10. A mají-li to na zastávku 5 minut chůze, nevyjdou z domu v 8:05, ale v 8:00. Vědí totiž, že na silnicích může být zácpa nebo že vždycky mohou potkat upovídanou sousedku, která je zdrží již po pár krocích.

Večerní příprava

Tohle je doména hlavně žen, ale ani pánové nebývají výjimkou. Ranní přešlapování před šatníkem a neustálé zkoušení a vyměňování věcí na sebe neskutečně zdržuje. Pamatujete, když jste byli malí, jak vám maminka připravila oblečení již večer předem a vy jste do něj jen vklouzli? Inspirujte se! Pěkně si outfit vyberte předchozí den a nic vás nebude zdržovat.

Pravidelný odchod do postele

Ačkoli počet hodin, které člověk potřebuje k spánku tak, aby mu přes den nechyběla energie, je dosti individuální, platí, že méně než 7 hodin bychom svému tělu dopřávat neměli. Jinak hrozí dlouhodobá spánková deprivace a s ní i únava (a také některé zdravotní obtíže či sklony k tloustnutí, jak varují odborníci). Tuto skutečnost mějte na paměti – a snažte se, abyste svůj organismus nechali během spánku dostatečně oddechnout. Navíc choďte do hajan každý večer přibližně ve stejnou hodinu. Nejenže si zajistíte dostatek spánku, ale vaše tělo si zvykne na pravidelný režim a nebude po ránu tak utahané. A vy budete mnohem čilejší, takže stihnete dřívější autobus.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rybí karbanátky

(4 hlasů)

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Pstruh s rajčaty

(3 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:52
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:49
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:19

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat