Poznejte včas, že je třeba změnit zaměstnání

23.05.2017 | Finance

Občas je zřejmé, že vás práce ničí – netěšíte se do ní, s kolegy či nadřízenými máte spory, nic vás v ní nebaví… Jenže co když existují i jiné znaky, že vám práce zasahuje negativně do života víc, než je zdrávo?

Zkuste se schválně zamyslet nad následujícími tvrzeními. Pokud budete s většinou souhlasit, možná je na čase zvážit, zda by se vaše kariéra neměla nabrat nový směr.

S nikým jiným než s kolegy už se prakticky nevídáte

Vycházet dobře s kolegy je samozřejmě skvělé. Ale neměli byste zapomínat, že život existuje i mimo vaše zaměstnání! Rodina ani přátelé už vás prakticky neznají a vy postupně ztrácíte se všemi kontakt? Víte o svých kolezích více než o svých dětech? Pak je možná něco špatně. Zkuste se zaměřit i na společenský život mimo práci!

Vaše štěstí závisí na tom, jak se vám daří v práci

Samozřejmě, že každému z nás už kolikrát zkazila práce náladu na celý den. Ale pokud jsou vaše nálada a pocity spokojenosti přímo spojené právě se zaměstnáním, zpozorněte. Už se nedokážete radovat s rodinou či přáteli, pokud se vám v práci nedaří? Pak vám nejspíš práce zasahuje do psychického života víc, než je zdrávo. Máte přece i jiný život než ten pracovní! A i když se vám v kariéře zrovna dařit nemusí, neznamená to, že se musíte mračit i na lidi, kteří s ní nemají nic společného.

Už si ani nepamatujete, kdy jste se naposledy dobře vyspali

Převalujete se v posteli a neustále přemýšlíte o tom, co všechno jste nestihli, co vás čeká další pracovní den, co si na vás šéf zase vymyslí… Jistě, občas má kvůli myšlenkám na práci potíže se spaním každý, ale pokud se z toho stane setrvalý stav, zahráváte si kvůli práci s vlastním zdravím. A to je rozhodně cesta, po které byste se vydávat neměli!

Na nic jiného než na práci ani nemyslíte

Nezáleží na tom, zda jste s rodinou nebo přáteli, na dovolené, svatbě kamaráda nebo na oslavě narozenin jednoho ze svých rodičů, stejně pořád myslíte na práci. A co víc, o ničem jiném už vlastně ani nemluvíte! Kromě toho během přípitku šestkrát zkontrolujete e-mail a kvůli řešení nějaké krize na dálku ani nezaznamenáte, že se vaše dítko naučilo plavat. Tak takhle ne. Opakujte si – existuje i jiný život než jen ten pracovní!

Místo stolu máte obývák

Většina lidí má na pracovním stole pár nezbytností – věci potřebné k práci, hrníček na čaj či kávu, nějakou tu rostlinu, fotku partnera či dětí, nějakou tu dekoraci… Ovšem pokud to u vás na stole či v kanceláři vypadá, jako kdybyste tam bydleli, značí to, že jste vlastně fyzicky přenesli svůj život do práce. A to není tak docela dobrá zpráva…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat