Jak se obléct do práce? Dodržujte dress code, ale nezapomínejte na svůj styl

12.07.2017 | Finance

Lámete si hlavu s tím, proč vaše kolegyně, která toho rozhodně neumí o nic víc než vy, zaznamenává u vašich nadřízených mnohem větší úspěch než vy? Možná za to mohou úplné maličkosti, které by vás s kariérou vůbec nenapadlo spojovat. Tak například váš šatník...

Ačkoli nás maminky učily, že nezáleží na tom, co má člověk na sobě, ale na tom, co má v sobě, skutečnost je občas dosti odlišná. Bohužel nežijeme v ideálním světě a o našich úspěších v práci mnohdy rozhodují úplné malichernosti. Třeba i to, jak se oblékáme. Jakých chyb bychom se měly vyvarovat?

Všichni v šatech, vy v džínách

Rozhodla jste se nejít s davem a jste věrna svému vlastnímu stylu? To je v pořádku, ovšem v některých konzervativních společnostech se vám to nemusí vyplatit. Rozhlédněte se okolo sebe – co mají na sobě ostatní? A co vy? Nejste na vaše pracovní prostředí oblečení až příliš ležérně? Nebo naopak až moc formálně?

Každá práce má určitý dress code, a i když je nepsaný, vyplatí se jej dodržovat. Jestliže pracujete ve firmě, která má dress code jasně daný (a to často i v písemné podobě), pak byste se jím měla bez výjimky řídit. Svůj osobitý tyl můžete uplatnit při jiných příležitostech!

Důležité okamžiky

Pracujete na pozici, která občas vyžaduje i jednání s lidmi? Pak je nutné si uvědomit, že při své práci reprezentujete firmu, jež vás zaměstnává. A i když to neznamená, že musíte chodit do práce každý den v kostýmku či šatech (tedy pokud to nevyžaduje dress code), je dobré mít vždy připravené oblečení, které můžete v případě potřeby vytáhnout na jakoukoli událost.

Pokud jste v této úloze už jednou zklamala, váš šéf vám nemusí důvěřovat, že se se to nestane znovu. A tak s vámi pro podobné, v kariéře důležité okamžiky nepočítá…

Jak mi to sluší?

Navzdory výše napsanému není oblečení do práce jakýmsi kostýmem, který z nás má udělat úplně jiného člověka. I to se totiž může nebezpečně obrátit proti vám! Pokud se z nějakého důvodu (špatný střih, neoblíbené barvy) ve svém oblečení necítíte pohodlně, je to na vás poznat. A tak můžete mít na sobě úplně úžasný kousek garderoby, ale nikdo vám neuvěří, že „to jste vy“ (ostatně i vy máte své pochybnosti).

Snažte se vždy oblékat podle potřeby a příležitosti, ale nepotlačujte sebe sama. Sebevědomí dělá hodně a neustálé ošívání se a nervozita z toho, že vlastně ani nevíte, jestli vámto sluší, ho zrovna nepodpoří.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat