Jak si zařídit domácí kancelář pro efektivní práci z domova

08.09.2017 | Finance

Dostali jste od zaměstnavatele možnost pracovat z domova, na takzvaný home office? V případě, že takto budete pracovat pravidelně, vyplatí se přesunout počítač a spol. z konferenčního či jídelního stolu a část bytu věnovat domácí kanceláři. Jak na to?

Správně zařízená domácí kancelář totiž poskytuje to pravé prostředí, jež zajistí, že budete během home office opravdu výkonní. Jak na ni?

Pro nejlepší soustředění

Kde by vlastně vaše domácí kancelář měla sídlit? Jestliže preferujete při práci naprosté ticho, vyplatí se neumisťovat ji do nejrušnější části domácnosti, kde okolo vás budou neustále „proudit“ všichni členové domácnosti. Pokud vám nějaký ten ruch nevadí, máte situaci usnadněnou.

Žádná pěst na oko

Určitě je třeba mít na paměti, že kout, ve kterém vaše „kancelář“ bude, by měl svým zařízením korespondovat s ostatním vybavením bytu. Tedy aby nepůsobil pracovní prostor jako pěst na oko. Jestliže se chystáte domácí kancelář zřídit například v obývacím pokoji, který je laděný do světlých, přírodních barev, bude taková ostře zelená židle u černého stolu působit poněkud nepatřičně.

Na světle záleží

Pamatujte ale, že byste pracovní kout měli umístit do dobře osvětlené části (ideálně přirozeným světlem, které je pro naše oči nejzdravější) a – pokud vám to dispozice bytu dovoluje – měli byste mu věnovat dostatek prostoru, abyste se nehrbili u stolku 50x50 centimetrů, kam se vám stěží vejde počítač.

Potřebné vybavení

Většina lidí si při představě domácí kanceláře vybaví pracovní stůl a k němu odpovídající židli. Jenže to mnohdy nemusí stačit! Jen si vzpomeňte, co všechno míváte na stole v opravdové kanceláři v práci! A tak musíte počítat ještě s poličkami, pořadači, možná i policí na šanony, kontejnery na kancelářské potřeby… A nezapomeňte na stolní lampičku!

Kdo židli má, bydlí

Nepodceňujte výběr kancelářské židle! Měla by poskytovat dokonalou oporu vaší páteři, mělo by se vám na ní pohodlně sedět. Vždyť na ní strávíte podstatnou část dne (mimochodem, často se stává, že lidé na home office stráví prací více času, než když jsou v kanceláři ve firmě, na to pozor). Vaší produktivitě nepomůže, pokud vás během práce bude trápit například bolest za krkem nebo v kříži…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat