Nezadaní se často cítí trapně nebo se za sebe stydí

07.04.2018 | Finance

Zhruba 80 % nezadaných tají před svým okolím, že si hledají svého partnera či partnerku prostřednictvím seznamovacích agentur nebo akcí určených pro nezadané. Tuto skutečnost zjistila v průzkumu mezi nezadanými Dana Hanousková, majitelka cestovní kanceláře pro nezadané.

Ve společnosti přetrvává mýtus, že nezadaný muž nebo žena jsou „zvláštní", že existuje určitě důvod, proč jsou sami, proč už dávno nemají rodinu nebo proč je nikdo „nechce". Nezadaní o tomto pohledu společnosti vědí a místo toho, aby takové negativní postoje vyvraceli, tak svůj status chápou jako stigma, za které se musí stydět.

Co obětovat pro vztah a co už ne

Přestože jsou sami a vadí jim to, obzvláště některé narážky a nepříjemný tlak z jejich okolí, tak předpokládají, že se to „samo" vyřeší. Předpokládají, že je dost času. Někteří si z různých důvodů na takový stav zvykli a nehodlají vystoupit ze své komfortní zóny, přestože jim blízká osoba chybí, raději se naučili tvrdit, že jim jejich stav "single" vyhovuje. Často z důvodu špatných zkušeností získaných z online seznamovacích portálů rezignují a pouze svůj život přežívají a nejsou šťastni. To zpravidla trvá do doby, kdy je emočně hluboce zasáhne událost z jejich okolí a jejich reakcí pak je odhodlání na sobě pracovat, zjistit své nedostatky, stanovit si svoji životní vizi a aktivně žít.

60 témat na mentoringu Ženy sobě

Bohužel se současná doba vyznačuje odosobněnou komunikací – změnami v mezilidských vztazích, upřednostňováním virtuálního světa před tím reálným a dále v úbytku příležitostí k seznámení, resp. k navázání partnerského vztahu. Mnozí jsou přesvědčeni, tedy zejména ti, co již partnerský vztah mají a nikdy nemuseli takovou situaci řešit, že je možností k seznámení více než kdykoliv dříve. Pokud se však na tuto problematiku podíváme blíže, pak musíme dojít k závěru, že zanikla původní místa, kde se lidé dříve seznamovali a navazovali reálné vztahy.

Za reálný vztah totiž není možné považovat přijetí „žádosti o přátelství" na sociální síti. „Z námi provedeného výzkumu vyplývá, že v případě, kdy selhaly virtuální cesty k seznámení nebo rande na slepo uspořádané rodinou či kamarády, nebo po zklamání ze zjištění, kdo se opravdu skrýval za internetovým profilem, nezadaní stále častěji využívají možnosti seznámení či nalezení spřízněné osoby na akcích v reálném prostředí akcích pro nezadané," vysvětluje Dana.

Proč mi nerozumí?

„Můžete tak v krátké době poznat vzájemné sympatie, hodnoty, zájmy a další důležité aspekty, na kterých je možné vybudovat partnerský vztah. Ve virtuálním prostředí nikdy nepoznáte pravé názory protějšku, jeho úsměv, mimiku, vůni, barvu hlasu, tedy to, co souhrnně můžeme nazvat sympatie."

Typickým znakem pro seznamování v reálném prostředí je také skutečnost, že nezadaní při společné programu zažijí to, co by jako jednotlivci zažít nemohli, mohou vzájemně sdílet nové společné zážitky, objevovat vzájemné sympatie a získat tak nové přátele nebo životní partnery, poznávat nová místa a užít si společně relaxační víkend.

Při setkání tváří v tvář také zlepšujete své sociální i komunikační dovednosti. Vedle toho je důležité a mnohdy i stěžejní znát rozdíly v chování, prožívání a v komunikaci u ženy a u muže.

O předcházení nedorozumění a o efektivní komunikaci mezi ženou a mužem bude Dana Hanousková, jakožto jedna ze 60 vybraných mentorek, hovořit v sobotu 14. 4. 2018 na konferenci Equal Pay Day –Ženy sobě 2018.

Neváhejte se registrovat a propojit s dalšími ženami pečujícími o svůj osobní rozvoj.

Dana Hanousková pro konferenci Ženy Sobě 2018







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat