Jste stále ve skluzu a nestíháte? Nejspíš děláte tyto chyby

11.12.2018 | Finance

Do práce, na schůzku s přáteli, na autobus… Ať se snažíte jakkoli, stejně neustále chodíte pozdě? Zbavit se této nepříjemnosti je jednodušší, než si myslíte. Přestaňte dělat tyto chyby!

Nepřipravujete se

Ráno dojít se psem, obléknout děti, nachystat svačinu, učesat se, k tomu nezapomenout na nic, co by pro vás během dne mohlo být důležité, následně dopravit ratolesti včas do školy a sebe do práce nemusí být s trochou přípravy tak složité. Hektickému ránu můžete předejít už večer. Svačinu připravte dětem dopředu a stejně tak i oblečení, které si vezmete druhý den na sebe. Zopakujte si, jaké povinnosti musíte ráno splnit a vytvořte si harmonogram. Úkoly si uspořádejte tak, abyste neběhali od jednoho k druhému a věci, které si musíte vzít s sebou, nachystejte na jedno místo. I malé drobnosti občas vyžadují přípravu a mohou vám ušetřit mnoho času.

Neplatí to však pouze pro ranní přípravu. Zorganizovat byste si měli celý týden. V pondělí nákupy, v úterý na poštu, v sobotu návštěva tetičky a běžnou domácí údržbu rozdělte i mezi ostatní členy rodiny.

Nestíhám!

Lidé, kteří nemají příliš dobré organizační schopnosti, mají také sklon k rozpačitosti. Často je pak můžete vidět, jak nervózně pobíhají po bytě, například s klíčky od auta v ruce, které ale zrovna horlivě hledají. Často se upínají k myšlence, že vůbec nic nestíhají a nejsou schopni se soustředit na to, co je důležité. Místo toho, aby se zastavili a přemýšleli, zmatkují. Tohle je třeba se odnaučit. Pokud víte, že organizace času a úkolů není vaše silná stránka, napište si lísteček s úkoly na lednici a dělejte je jeden po druhém. Vyhnete se zbytečnému stresu.

Věci si také ukládejte stále na stejné místo. Předejdete tím zbytečnému pobíhání a zmatkům.

Virtuální zásek

Bez telefonu a internetu už si náš život ani neumíme představit. Aniž bychom si to uvědomovali, necháváme se prostřednictvím podobné technologie okrádat o neuvěřitelné množství času. Je mnoho lidí, kteří ihned po probuzení kontrolují stav sociálních sítí a při snídani pročítají zprávy na internetu. Na tom asi není nic špatného, nesmíte se pak ale divit, že zapomínáte na čas a potom doháníte, co se dá. Odložte telefon po vypnutí budíku do tašky a věnujte se jen důležitým činnostem. Pokud si nemůžete pomoct, budete si muset přivstat.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rybí karbanátky

(4 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

188 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:41
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:52
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:49

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat