Kolik řečí umíš, tolikrát jsi člověkem. Jak na nový jazyk

17.02.2019 | Finance

Sehnat dobrou práci je bez znalosti cizích jazyků téměř nemožné. Možná právě proto zájem o jejich studium v poslední době roste. Možností, jak si cizí jazyk osvojit, je v dnešní době několik. Učit se můžete třeba i doma v posteli.

Univerzální angličtina

Pokud bychom hledali jazyk, kterým se domluvíme ve většině koutů světa, prim hraje jednoznačně angličtina. Vyučuje se už i v mateřských a základních školách, a když se kolem sebe rozhlédneme, zjistíme, že anglický jazyk je všude kolem nás. Mnohdy bez jeho základní znalosti nedostanete pracovní místo, pro které byste jinak byli jako stvoření. Zaměstnavatelé se proti tomu brání rovnou zadáváním inzerátů v angličtině.

I ostatní jazyky stojí za to

V těsném závěsu za angličtinou je studium ruského jazyka, alespoň co vyplývá z výzkumů na území České republiky. Poté následuje španělština, francouzština, italština a němčina.

K tomu abyste se naučili mluvit cizím jazykem, dávno nemusíte prosedět hodiny ve škole nebo odjíždět na rok do cizí země. I když jsou to jedny z velmi funkčních možností.

E-learning

Tato metoda učení je v dnešní době stále více rozšířená. Jde o kurz, který probíhá zčásti formou samostudia, přičemž jsou vám e-mailem nebo pomocí programu zasílány informace o právě probírané látce a zčásti živou komunikací s rodilým mluvčím přes počítač.

Tato metoda výuky je velmi efektivní a její hlavní výhodou je to, že se můžete učit v pohodlí svého domova, kdykoli se vám to hodí. Nemusíte tedy spěchat na kurzy přes půl města a vracet se domů pozdě večer.

Pomocí tohoto kurzu lze dosáhnout i získání certifikátů při postupu k další úrovni. Je také možné si tento kurz nechat proplatit zaměstnavatelem, pokud trvá na zvýšení komunikačních schopností pro vámi vykonávanou pozici.

Partnerská výuka

Pokud vám jde především o to se zdokonalit, můžete vyzkoušet partnerskou výuku. Na internetu se zaregistrujete do patřičné skupiny a s ohledem na vaše požadavky si najdete partnera, se kterým budete pravidelně komunikovat online nebo i osobně. Kouzlo spočívá v tom, že vy učíte jeho a on vás. Můžete si tak vzájemně a zdarma předat mnoho cenných vědomostí a zdokonalit tak komunikační schopnosti v cizím jazyce.

Při partnerské výuce však nezískáte žádný certifikát, ani ji nelze považovat za dostatečnou, pokud váš šéf trvá na vašem zdokonalení. Pro osobní účely jde však o velmi efektivní způsob, při kterém si můžete najít nové přátelé a vzájemně si otevřít cestu do světa.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Kapr se zeleninou

(3 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat