Plánování vám pomůže v práci, ale posune vás i v osobním životě

06.02.2019 | Finance

V dnešní uspěchané době se stává organizace života (a to pracovního i osobního) stále důležitějším tématem. Přehledné plánování nám totiž usnadní nejednu situaci, navíc nám často může pomoci uspořádat myšlenky. K organizování i v dnešní elektronické době řada z nás stále používá papírový diář. Není divu! Kromě zapisování schůzek apod. poslouží i jako deník či "shromaždiště" nápadů. Ostatně takové jsou i diáře Life Desigenr, které vyzkoušely naše testerky. Přečtěte si jejich hodnocení a recenze!

Plánuji, plánuješ, plánujeme

Jak na organizovaný život bez zbytečného stresu a shonu? Plánujte a vše si zapisujte. Vyhnete se tak situacím, kdy zjistíte, že nestíháte přejet z jedné schůzky na druhou nebo že jste úplně zapomněli, že na vás už někde netrpělivě čekají. Nemyslete si, že vše udržíte v hlavě. S tou kupou starostí a stresu, jimž čelíme každý den, je to téměř nemožné!


I v dnešní době elektronických kalendářů je papírový diář stále nerozlučným pomocníkem řady z nás.

A navíc vždy si nechejte dostatečnou rezervu na incidenty typu dopravní zácpa, zvracející dítko v autě nebo sousedka, která si chce popovídat zrovna ve chvíli, kdy vám právě ujíždí autobus. Časová rezerva je zkrátka nutnost. Jistě, přijít brzy a čekat na ostatní není nic extra zábavného, ale je to lepší než trapas, že jste zas dorazili pozdě.

I plánování ovšem můžete zefektivnit. Jak? Plánujte na celý týden, ideálně v neděli, v pátek před odchodem z práce zkontrolujte, co jste udělali. Práci si plánujte s rezervami, vždycky se někdo nebo něco zpozdí! Odškrtávejte si splněné úkoly – zvyšuje to spokojenost.

Spojujte činnosti, má to smysl hlavně u lehčích a rutinních činností (doprava a četba, jídlo a povídání s přáteli, televize a čistění doručené pošty…). Každý den by měl mít jakousi kotvu, tedy motivátora nebo prostě něco, co vás těší a co máte rádi. Vymezte si v kalendáři každý den čas pro sebe, klidně jen půlhodinku, ale dodržte ji! A respektujte svůj biorytmus – obtížné věci přesuňte na dobu, kdy jste nejaktivnější, aspoň o víkendu a dovolených.

Diář pro život

K opravdu efektivnímu plánování a mapování vlastního života ovšem potřebujete spolehlivý a interaktivní diář. Takovým je Life Designer, multifunkční organizér, který poskytuje prostor nejen pro plánování, ale i osobní rozvoj a zachycení a třídění vašich poznámek a nápadů. Přesvědčily se o tom i naše testerky. Jak se Life Designer a k němu přiložený pracovní deník nazvaný Průvodce na cestě za svou vizí osvědčil našim testerkám?

Součástí diáře Life Designer je i pracovní deník Průvodce na cestě za svou vizí.

„Diář Life Designer 2019 není jen tak obyčejným diářem. Spíše se jedná o kombinaci diáře, plánovače a do určité míry i osobního deníku. To z něj dělá skvělého společníka, bez kterého si jeho uživatelka nebo uživatel za pár dnů nedovede svůj další život představit. Po prostudování Průvodce na cestě za svou vizí si každá uživatelka stanoví své priority, vize, přání a úkoly. Jejich naplňování a plnění lze jednoduše přenést do diáře a sledovat tak svoji cestu za novými cíli a předsevzetími. Pravidelné vyhodnocení po měsících ukazuje cestu ke splnění cílů a úkolů. které ještě na splnění čekají. Diář je možné také používat jako klasický pracovní či osobní diář, např. v zaměstnání. Diář je skvěle vyroben, z kvalitních materiálů, zpracování vynikající. Diář má velmi dobrý poměr mezi cenou a užitnou hodnotou a mohu ho doporučit všem aktivním uživatelkám a uživatelům, které nebo kteří si kladou osobní cíle, které jim usnadní splnit, chválila testerka janavys.


Diář Life Designer i Průvodce na cestě za svou vizí naše testeky jednoznačně nadchl.

„Velkou výhodou diáře je možnost vlastní volby sestavení podle aktuální potřeby. Plánování, přehledy, osobní úkoly a růst, plánování jídelníčku a životního stylu a mnoho dalších námětů a nápadů. To je to, co bych plně využila před 15 lety, kdy jsem budovala svou strukturu spolupracovníků. Nyní bych našla použití pro soukromé účely. Nikdo si nemůže čas naspořit, ale dobrým plánováním a krůček po krůčku si stanoví priority a cíle. Tak dospěje lehčeji k cíli,“ přidala se testerka Jaruš.

„Já jsem upřímně tzv "valila bulvy", krásně barevný diář v podstatě se vším, co člověk potřebuje, a ještě mnohem víc! Diář má moc hezké zpracování, je možné si v něm připomenout svátky, narozeniny, významné události a naplánované povinnosti, připomenout si nákupy a na konci měsíce shrnout měsíc do celku. Moc se mi líbí... Pro mě to není jen diář, ale obecně takový deníček, který mám stále po ruce,“ nešetřila chválou testerka 562663545.

Hodnocení všech uživatelek najdete ZDE.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat