Skutečné šance na výhru v loterii

29.06.2021 | Finance

Komu by se nelíbila vidina života v bohatství výměnou za jedinou sázenku do loterie? Takových lidí je mnoho a několika šťastlivcům se podařilo proměnit sen ve skutečnost. Jaké jsou ale skutečné šance, že vyhrajete v loterii?

Šance jsou mizivé, přesto lze vyhrát jmění

Pravděpodobnost, že vyhrajete miliony zakoupením jednoho tiketu, je asi jedna ku čtrnácti milionům. To tedy není příliš velká šance, přesto se to mnoha lidem již podařilo. Abyste trefili jackpot, museli byste vsadit zhruba 13 980 000 sloupečků. Tolik číselných kombinací lze totiž z padesáti čísel vytvořit. Pokud byste se o to skutečně pokusili, výhra by byla mnohonásobně nižší, než vsazené peníze a o to v loterii v podstatě jde. Jednoduše prohráváte peníze, které vyhrávají ti šťastnější.

Náhodná čísla nebo vlastní?

Někdo si myslí, že náhodná čísla zvyšují pravděpodobnost výhry. Do jisté míry tomu tak skutečně je, jelikož systémový výběr, který je ovládán počítačem, je vždy unikátní. Při výběru osobních čísel lidé volí často taková, která jsou nějak spjata s jejich životem, například data narození, věk, šťastná či oblíbená čísla. V takovém případě sice neklesá pravděpodobnost, že by čísla nebyla tažena, ale zcela jistě nebudete jediní, kdo taková čísla vsadí. V případě výhry se pak budete nejspíše muset dělit s mnoha dalšími hráči.

A co stírací losy?

Stírací losy většinou nenabízejí tak obrovské výhry jako loterie, zato jsou šance na výhru o něco vyšší. Podle osobních průzkumů prodejců obsahuje alespoň malou výherní částku každý patnáctý los. Pokud chcete zvýšit svoji šanci na výhru, kupujte více losů najednou, nikoli vždy jeden kus několikrát do měsíce. Výrobci losů umisťují výhry rovnoměrně, což by v praxi mělo znamenat, že od výhry k výhře je vždy stejný počet nevýherních losů. Vyhněte se také nákupu levných losů, ve kterých je pravděpodobnost výhry skutečně minimální. Nakupujte také losy známých značek.

Zdroj: webmath.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat