Proč je angličtina nezbytná pro budování vaší kariéry?

01.07.2013 | Finance

Výborná znalost angličtiny je zaměstnavateli stále žádanější, požadují ji dvě třetiny firem. Bohužel znalost na dostačující úrovni mnoha kandidátům chybí. Na druhou stranu však dvě třetiny vysokoškoláků pracujícíh právě u společností, které většinou znalost angličtiny či druhého jazyka požadují, dostávají vyšší mzdu než průměrný plat v ČR.

Firmy nejčastěji požadují právě angličtinu, jelikož je to třetí nejrozšířenější jazyk na světě a vůbec nejpoužívanější jazyk v Evropě. Angličtina je ale navíc světovým dorozumívacím jazykem, stejně tak je hojně používaná i v mezinárodních organizacích, na internetu atd. Právě proto dnes studenti využívají studijních prostředků a jazykových kurzů i mimo školu, často například vyjedou do zahraničí či využijí jazykových nástrojů na internetu, v televizi, v rádiu. Překvapivě v dnešní době vyžadují v České republice angličtinu nejen anglické a americké firmy, ale i ostatní zahraniční společnosti, například německé, francouzské či nizozemské. Třeba francouzské firmy v minulosti neuznávaly jiný jazyk než francouzštinu. Dnes už ale i ony často chtějí angličtinu. Hned druhý nejpožadovanější jazyk po angličtině je němčina. Je ale zajímavé, že poptávka po uchazečích se znalostí němčiny je menší než skutečný počet kandidátů s němčinou na dobré úrovni.

Se základními znalostmi angličtiny ale zdaleka nemáte vyhráno. Zaměstnavatelé často hledají kandidáty s aktivní angličtinou, tedy s jazykovými znalostmi na skvělé úrovni. A tvrzení uchazečů o jejich dobré úrovni anglického jazyka často neodpovídá skutečnosti. Aktivní znalost většinou student nabude až se skutečným osvojením si jazyka, jež často přijde až s používáním jazyka v praxi. Zaměstnavatelé od uchazečů s aktivní znalostí angličtiny očekávají širokou slovní zásobu a znalost jazyka na úrovni, při níž jste schopni angličtinu používat i v rámci profese. Mnoho studentů například vyjede na jazykové kurzy angličtiny do zahraničí, na nich si právě zlepší především praktické používání jazyka. Samozřejmě v rámci výuky v jazykové škole si procvičí i gramatiku a slovní zásobu, ale hlavní výhodou jazykových pobytů v zahraničí je možnost používat jazyk v běžných každodenních situacích. Studenti si často chválí i možnost lépe poznat kulturu dané destinace.

Znalost angličtiny vám ale pomůže i jinde než na životopise při hledání práce. Bude se vám určitě hodit při zahraniční dovolené, při domluvě s cizinci v České republice, při používání internetu a také se vám otevřou další možnosti, například sledování filmů v původním znění.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat