Pracovala do posledního dechu - do 102 let

09.02.2010 | Finance

Na Connie Brownovou byla hrdá i samotná královna Alžběta II. Podobně jako hlava Spojeného království i Connie totiž pracovala i v důchodovém věku, odejít na penzi dokonce odmítla i tehdy, kdy oslavila stovku.

Její pracovní úsilí přerušila až smrt, která si tento týden pro ni přišla a překvapila ji ve věku 102 let. Paní Brownová může být inspirací pro všechny, kdo skuhrají, že půjdou do důchodu až v pětašedesáti.

Connie tušila, že to nedopadne dobře, když ji poprvé v životě odvezli do nemocnice. Po krátké hospitalizaci vypovědělo službu srdíčko a odešla ze světa živých. Přitom do 102 let pracovala šest dní v týdnu více než osmdesát roků. S manželem Sydneym si otevřeli ve Walesu kavárnu s rychlým občerstvením. Pro obyvatele Pembroke byla spřízněnou duší, takže před víkendem se s ní rozloučit do kavárny přišly davy spoluobčanů.

Rybu s hranolky začala Connie v roce 1928 prodávat za jednu a půl staré pence, dnes se cena tohoto pokrmu dostala ke třem librám – asi 89 korunám.

Paní Brownovou odvezli do nemocnice ve středu 20. ledna, zemřela o den později. Hold vzdala nejpracovitější občance města Pembroke i její starostka Pearl Llewellynová. Kondolence se očekává i od samotné královny.






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:33
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat