Firma maže všechny emaily zaměstnancům, kteří jsou na dovolené. Proč?!

25.08.2014 | Finance

Většina zaměstnanců velkých firem nemá klid ani na dovolené, pokud jí chodí emaily či upozornění o elektronické poště na chytrý telefon či soukromý počítač. Jediným řešením je pracovní schránku ignorovat. Nebo pracovat u německé automobilky Daimler. Ta totiž přijala nové opatření. A jakmile je člověk na dovolené, všechny příchozí emaily se okamžitě mažou, takže si člověk pracovní volno skutečně užije.

Daimler má kolem stovky tisíc zaměstnanců a všem letos garantuje skutečně bezstarostnou dovolenou. Schránka mlčí a během pracovního volna se neozve jediné upozornění na příchozí maily. Všechny jsou totiž automaticky mazány. Odesílateli přijde zpráva, že jeho elektronický dopis nebyl doručen a že dotyčný je na dovolené.

„Naši zaměstnanci by měli na dovolené odpočívat a nikoli číst pracovní emaily. Pomocí vracení mailů odesílateli se lidé z dovolené vracejí s čistým pracovním stolem. Nemají žádnou přeplněnou schránku. Je to obrovská emocionální úleva,“ vysvětlil Wilfried Porth ze společnosti Daimler v rozhovoru pro Financial Times.

Automobilka je jednou z německých firem, které respektují doporučení německého ministra práce, který vyzval zaměstnavatele, aby nepřetěžovali své zaměstnance v době volna a po pracovní době a kontaktovali je emailem či telefonicky jen v nejnutnějších případech. Německo dlouhodobě řeší vyvážení pracovní doby a volna kvůli zdraví a produktivitě lidí.

Deutsche Telekom rovněž rozesílá večer po pracovní době, o víkendech a během dovolených minimum emailů svým zaměstnancům. Nejčastěji jen ty nejnutnější. Podobné opatření má také automobilka Volkswagen, která zaměstnancům večer po pracovní době už nepřeposílá emaily na telefony BlackBerry.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat