Příběh Pavly: Nevěru jsem odpustila, ale nemůžu zapomenout

14.12.2010 | Sex a vztahy

Začátkem listopadu jsme vás vyzvaly, abyste se s námi podělily o vaše zkušenosti s nevěrou a posílaly nám příběhy na téma nevěra. Přečtěte si příběh jedné z vás.

Do redakce přišlo velké množství příspěvků, které měly jedno společné téma: nevěra. Každý byl jiný, a přesto byly v mnohém stejné. Ze všech byla patrná bolest, zoufalství, zklamání a zrada, ale zároveň naděje. Naděje v to, že život může být po tom všem krásný. Některé z vás doufají, že s tím stejným partnerem, kterému odpustily a snaží se zapomenout, jiné na toho pravého čekají.

Za všechny vaše příběhy moc děkujeme. Děkujeme za vaši upřímnost.

Tady je jeden příběh za všechny. Napsala nám ho jedna z našich čtenářek - Pavla. Za její příběh jí posíláme odměnu 1000 Kč. Více informací najdete ZDE

„S Matějem jsme spolu už více než pět let. Máme krásného syna, kterého jsme si přáli, a donedávna u nás bylo všechno v pořádku. Až na obyčejné hádky kvůli financím jsme byli šťastná rodina.

Minulý rok v říjnu jsme se přestěhovali na vesnici. Je tu jedna malá hospůdka, kde se pravidelně scházejí všichni štamgasti. Matěj si tu našel spoustu kamarádů, se kterými chodil pravidelně popíjet. Já, jakožto matka od tříletého dítěte, jsem zůstávala doma a trpělivě jsem na něj čekala. V průběhu několika měsíců se ale začal vracet až v ranních hodinách.

Pomalu se blížily Vánoce. Atmosféra u nás doma nebyla zrovna příjemná. Hádali jsme se mnohem víc, než dosud, a to především kvůli jeho častým návštěvám hospůdky. Co se týče sexu, ani ten už nebyl jako dřív. Skoro vůbec jsme spolu nespali. Sex mi chyběl, jako každá normální žena ho mám ráda. A Matěj je navíc jeden z těch chlapů, kteří musejí mít sex skoro každý den. Už v té době jsem začala mít podezření, že je v tom jiná žena.

TIP: Bety.cz pro ty z vás, které mají hořkou zkušenost s nevěrou, připravila speciál "Podvedená", kde najdete články, diskuse a další potřebné informace, které vám pomohou se s touto bolestivou životní situací vyrovnat.

Vánoce u nás nebyly nijak veselé. Snad jen kvůli našemu synovi jsem se snažila uspořádat tu pravou vánoční atmosféru. Ale Matěj byl prostě jiný, odměřený, jako by ho něco trápilo. Poté nastal silvestr a toho, čeho jsem se bála, se uskutečnilo. Matěj chtěl být raději s přáteli než s námi, a tak jsem silvestra strávila s malým, babičkou a maminkou.

Dny ubíhaly dál, ale nálada u nás doma se neměnila. Měli jsme tu masopust. Nevěděla jsem, co masopust na vesnici obnáší, ale když se Matěj tři dny nevrátil domů, pochopila jsem. V den, kdy u nás chodily masky, mě navštívila kamarádka. Svěřila jsem se jí se svým trápením a se svým podezřením. Řekla mi, že se povídá o Matějovi a jakési slečně. Víc jsem se nedozvěděla. Celý večer jsem přemýšlela o slovech své kamarádky.

Matěj se vrátil až třetí den dopoledne. Byla jsem s nervy v koncích, a tak jsem na něj uhodila. Zapíral. I přes jeho obhajování a jeho slova, jaká jsem hysterka a co si to vymýšlím, jsem se prostě oblékla a šla jsem se té slečny zeptat, zda spolu spali.

Slečna byla hodně překvapená, když mě uviděla stát na prahu jejího domu. Bohužel mi ale potvrdila moje podezření. ,,Ano, spali jsme spolu, dvakrát."
Cítila jsem se, jako by se mi zhroutil svět. Co budu dělat? Vždyť chlap, kterého mám tolik ráda, kterému jsem dala syna, kterého si tolik přál, mě podvedl s jinou. Žádná žena, která si tohle neprožila, nemůže vědět, jak mi bylo. Šla jsem domů, brečela jsem, naříkala, sotva jsem pletla nohama.

TIP Bety: Podvedl vás partner? Napište nám svůj příběh. Každých 14 dní vybereme jeden příběh, který získá odměnu 1000 Kč. Jako bonus se k vašemu životnímu příběhu vyjádří i naše kartářka a numeroložka Terezie, která se osobním výkladům věnuje už 10 let.

Byla jsem podvedená, ponížená

Matěj zřejmě nečekal, že jsem se za jeho milenkou vypravila. O to víc byl překvapen, když jsem mu řekla, že se mi přiznala. Měla jsem v sobě takovou zlost a bolest, že kdyby nebyl náš malý syn doma, dala bych Matějovi pěstí.

Matěj dva týdny vyčkával, jak se rozhodnu. Bylo to hodně těžké, neuměla jsem si představit, že se mě bude ještě někdy dotýkat. Nemohla jsem v noci spát, pořád jsem si přemítala, jak to spolu dělají. Pokládala jsem si otázku, proč? Co jsem udělala špatně? Vždyť bych mu snesla modré z nebe. Pořád jsem hledala vinu jen v sobě. Neustále jsem jen brečela. Nevěděla jsem, co dál. Nechci přece pro svého syna neúplnou rodinu.

Nakonec jsem se rozhodla, vzít Matěje na milost. I když alkohol neomlouvá, chybu může udělat každý.

Už je tomu víc jak půl roku, co jsem se dozvěděla o jeho nevěře. Matěj se mi za tu dobu několikrát omluvil. Odpustila jsem mu, ale nedokážu zapomenout. Vždy, když jde s přáteli do hospůdky, jsem doma jako na trní, kdy už se vrátí. Pořád se mi v hlavě honí myšlenky na to, aby zase nebyl s jinou.

Nevím, jak se s tím vyrovnat, jak v něm najít zpět tu ztracenou důvěru. Jedno vím ale jistě, dokud budu s ním, nechci žádného jiného, protože vím, jak moc nevěra bolí. Proto nedělejme nic, co nechceme, aby nám činili druzí. 

Kartářka a numeroložka Terezie vyhodnotila data narození Pavly a jejího partnera a vyložila jí, co o její situaci říkají hvězdy:

Krásný dobrý den milá Pavlo,

vím, že je to velmi citlivé, bolestné a choulostivé téma. Váš příběh je plný bolesti, smutku, ublížení, napětí, zrady, ale také odpuštění - a to je velmi důležité. A toto opravdu může napsat jen sám život. Takových a podobných příběhů je bohužel v dnešní uspěchané době hodně, ale ne vždy mají dobrý konec, jako je tomu u vás. Příčin, proč muž nebo žena spáchá nevěru, je hodně. Může to být úlet v alkoholovém opojení nebo, když ve vztahu narůstá nespokojenost, a místo toho, aby se vzniklá situace řešila, snaží se někdy ten druhý uniknout od starostí, povinností a problémů a bohužel, hledá jinde, ale to není řešení. Naopak situace je pak ještě více zamotaná, vzrůstá napětí a bludný, začarovaný kruh, z něhož je těžké se vymotat. Další příčinou je stereotyp, atd.

Milá Pavlo, teď je hodně důležité pro vás a pro váš harmonický vztah i rodinnou pohodu vás všech, abyste mu dokázala opravdu odpustit. Vím, že to jde těžko, když je nalomena důvěra, ale je třeba nevyčítat, nevracet se k tomu, vytvářet dál harmonické rodinné prostředí a vztah dále rozvíjet. V dušičce to bude, ale je třeba mu na vědomé bázi odpustit. Když se vám to podaří, budete mít krásný, obnovený a upevněný vztah. Přeji vám hodně štěstíčka, lásky, trpělivosti a splněných přání. Vaše kartářka Terezie







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat