Co nám říká barvou růží?

Květomluvu a významy barev jednotlivých květů dokonale ovládaly naše babičky a prababičky. Dnes už na jemné nuance a náznaky při přijímání pugétů zapomínáme. A možná je to škoda.

S největší pravděpodobností nemá většina mužů ani ponětí o tom, že i barvou květin mohou ženě mnohé naznačit. A ruku na srdce, řada z nás by náznaky stejně nepochopila, protože je neumí luštit. On už bývá docela úspěch, pokud nějakou tu květinu dostaneme...

Ale proč se řeči barev nepodívat na zoubek a nepřipomenout si, co vlastně jednotlivé květy znamenají, zvlášť, když se blíží Valentýn? Bety vám přináší výklad barev růží, které bývají nejčastějším květinovým dárkem.

Rudá
Rudé růže jsou klasikou – ve všech kulturách a snad i historických obdobích znamenaly jedno: lásku a vášeň. Staly se jejich univerzálním symbolem. I když si to muži asi neuvědomují, instinktivně je kupují, chtějí-li vyjádřit svoje city. Dávají je dokonce tak často, že se z rudých růží stalo skoro klišé.

Žlutá
Žluté růže jsou velmi oblíbené mezi ženami, ale vyznavači symboliky barev vědí, že jimi dárce vyjadřuje přátelskou náklonnost, radost, ale také bývají spojeny například s přáním brzkého uzdravení a štěstí. Žluté růže mají obdarovanou především potěšit, reprezentují platonickou lásku a sympatie a neměly by mít žádný sexuální podtext.

Růžová
Růžové růže jsou romantické a poetické, vyjadřují lásku, ale také vděk či pochvalu a ocenění. Mohou být i způsobem, jak říci děkuji nebo vyjádřením obdivu.

Bílá
Kytice bílých růží vyjadřuje čistotu, nevinnost, sympatie a spiritualitu. Tradičně bývají symbolem opravdové a věrné lásky, není proto divu, že jsou tak oblíbené ve svatebních kyticích, kde představují spojení dvou bytostí a čistotu jejich lásky. Dárce jimi rovněž vyjadřuje úctu.

Oranžová
Oranžové růže představují jakýsi most mezi vášnivou láskou reprezentovanou rudými a přátelstvím vyjadřovaným žlutými růžemi. Zkrátka symbolizují touhu po něčem víc a vášeň, ale také obdiv a uznání, které dárce k obdarované cítí. Často mohou být způsobem jak říci: „Jsem na tebe hrdý“.

Modrá, fialová
Tyhle barvy nejsou u růží příliš tradiční a oblíbené, nicméně modré či fialové růže značí úctu a obdiv.
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat