Jaký bude sex za 50 let? Bez chlapů!

Dotyky, líbání, fyzická přitažlivost, živočišný sex. Bude tohle všechno za 50 let minulostí? Expertka tvrdí, že lidstvo přestává sex mít rádo! Co nahradí intimní chvíle a jak budou probíhat?

Sex s příslušníky mimozemských civilizací, sex s příšerami, které mají několik chapadel, sex s roboty… Světu už nestačí „normální“ porno, grafici a výtvarníci si dávají záležet, aby vytvořili svět plný bizarnosti, fantazie, smyšlených scén a žen, které mají ideální proporce – nahoře i dole. Paradoxem je, že právě tihle lidé jsou tak trochu vizionáři.

Vypadá to, že i když se o jejich zdravém rozumu leckdy pochybuje, fungují jako věštecké centrum. Ukazují totiž lidskou sexualitu o 50 let později. Jen se zamyslete…

Jak to začíná?

Dlouhá pracovní doba, denní povinnosti, péče o děti, starosti se splácením vlastních dluhů. Na sex nějak není čas, a když, šup sem, šup tam, ať už je to hotovo. Škoda. Pokud je absence sexu a nedostatek lidského kontaktu dlouhodobou záležitostí, vede to k pocitům izolace a depresím. Šanci tak dostává technologie, která se rok od roku zlepšuje. A výsledek? Milenci už si prostě nezasouloží jako dřív.

Sexuální psycholožka Helen Driscoll na blogu, který píše pro magazín Huffington Post, vyjádřila obavy o intimní soužití dvou lidí. Tvrdí, že přichází doba, kdy lidé zapomenou na fyzický kontakt, neboť celou civilizaci asi tak za pět desítek let pohltí robotománie jakožto logické vyústění dnešní honby za materiálními požitky. Fakt se tomu nedá předejít?

Pokrok jako ničitel lidskosti

Virtuální záležitosti budou v budoucnu představovat nevyhnutelný problém. Všichni tráví čas na síti. Hrají hry, registrují se v seznamkách, používají aplikace, komunikují na sociálních sítích a objednávají si věrně vypadající figuríny pro sex, které na první pohled zaujmou přirozeným vzhledem. Zatím toho moc nenamluví a s tím pohybem jsou na tom taky mizerně, ale…

Robophilie, tedy slabost pro roboty, se sice zatím jeví jako příliš silné slovo, které se ale prý může stát normou. „Figuríny, které si objednáte on-line, již existují, a rychlé pokroky v technologii jim umožní tak říkajíc přijít k životu,“ myslí si zmíněná doktorka s tím, že virtuální realita se stává realističtější a pohlcující. Pro všechny.

Citová i fyzická otupělost

Někteří dokonce zastávají názor, že sex s umělým milencem nebo milenkou je lepší, i když se nejedná o lidské bytosti. Otázkou je, jestli je to dobře, nebo špatně. „Psychicky trpět nebudeme, stejně už pomalu nejsme schopni poznat rozdíl,“ otevřeně uvedla doktorka, jež mezi výjimky, kterým tak nějak schvaluje „používání“ umělé inteligence, řadí dlouhodobě osamocené lidi, kteří přišli o partnera.

Stroje jako terapie

U nich by prý jakýkoli virtuální sexuální vztah či intimní poměr s někým umělým mohl být ku prospěchu. „Je to jistě lepší, než být bez druhé polovičky,“ připouští odbornice, ovšem podotýká, že čím víc člověk tráví ve virtuální realitě, tím víc inklinuje k psychickým problémům. Navíc, právě tohle se už dávno projevuje.

Rodová linie od prvního šroubu

Nedávné studie ukázaly, že mladí Japonci se již vyhýbají reálným sexuálním vztahům. Polovina všech dospělých přitakává, že sex je pro ně tabu. Je tedy opravdu možné, že až si lidstvo vzpomene, že mu chybí sex, nikdo ho už nebude chtít provozovat. A zase jsme u těch robotů.

Umíte si představit, že si vaše děti nebo vnukové domů přivedou umělou inteligenci? A jak vidíte budoucnost lidstva vy?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat